starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflamewarningshippingbox

Organisatietips voor kinderfeestjes 9-12 jaar

banner kinderfeestje 9 12 jaar

Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn over het algemeen verzot op activiteiten met een competitie-element. Wie is de beste, de snelste, de handigste, vooral met prijsjes!

 

Organisatietips pagina's:

Soort feestje?

Hou bij uw feestkeuze rekening met de volgende vragen:

- Wat wil uw kind?
Overleg met uw kind wat hij/zij wil en geef ook duidelijk aan waarom u vindt, dat iets wel of niet kan.

- Heeft u tijd om het feest zelf te organiseren?
Veel ouders hebben het te druk om zelf een volledig feestje te organiseren. Wring u zelf hiervoor niet in allerlei bochten, maar besluit dan om de groep ergens mee naar toe te nemen.

- Hoeveel geld kunt u besteden?
Als u maar een beperkt budget heeft, houdt u daar dan ook aan. Het hoeft echt niet altijd groter en duurder dan andere feestjes!

- Denkt u de groep aan te kunnen?
Kinderen op deze leeftijd kunnen al behoorlijk moeilijk zijn, zeker als ze gaan samenspannen. Bedenk dus van tevoren al goed of u de groep ook echt aan zult kunnen. Afhankelijk hiervan kunt u besluiten om zelf een feest thuis te organiseren. 

Lees meer..

De uitnodiging

Ongeacht het soort feest, waar u samen met uw kind voor kiest, zijn er een aantal zaken, die u altijd op de uitnodiging moet vermelden.

Vermeld op de uitnodiging:
- de naam van de jarige
- uw adres en telefoonnummer
- de feestdatum
- de begintijd
- de eindtijd
- of u de kinderen wel/niet naar huis brengt

Vermeld bovendien naam, adres en telefoonnummer van de gelegenheid, als u het feest ergens anders viert.

Lees meer..

Belangrijk

- Voorbereiding
Zet (en maak) van tevoren al alle benodigdheden klaar, waardoor alle activiteiten vloeiend achter elkaar door kunnen lopen.

- Zorg voor hulp
Geef een feestje nooit alleen, maar zorg dat er minimaal één extra volwassene aanwezig is. Zodat er altijd iemand is, die waar nodig kan bijspringen of die het in noodgevallen even kan over nemen.

- Voorzorgsmaat-regelen
Feestje buiten? Denk aan zonnenbrand-creme!
Hou altijd een eerstehulpkoffertje bij de hand.
Vertel duidelijk van tevoren welke vertrekken verboden gebied zijn.

- Contact met ouders
Heeft u een blessure-mogelijke activiteit, laat dit dan weten aan de ouders en kijk of elk kind gewoon mee mag/kan doen.
Vraag van tevoren na of er kinderen zijn, die een dieet volgen. Zorg zelf voor een vervanging of vraag de ouders dit voor u te verzorgen.
Zorg dat u van ieder kind een telefoonnummer bij de hand heeft, waarmee u de ouders kunt bereiken. Soms is het helaas nodig!

Prijsjes

Heeft u activiteiten met een wedstrijdelement, dan is het leuk om de winnaars te voorzien van een prijsje. De prijsjes hoeven beslist niet groot of duur te zijn, een kleinigheidje is absoluut voldoende. Veel belangrijker is, dat de prijsjes aansluiten bij de interesses van de feestvierders. 

Maak een grabbelton voor de prijsjes. Dit wordt niet alleen als spannender ervaren, maar de kinderen zullen het ook eerlijker vinden.

Lees meer..

Sportfeest

Als uw kind sportief is en van een bepaalde teamsport houdt, kunt u ook een sportfeest organiseren. Hou een wedstrijdmiddag in de favoriete sport van uw kind. Nodig eventueel ouders uit als toeschouwers en fans.

Uitnodiging:
Schrijf of druk de uitnodiging op de witte delen van een kleine voetbal, basketbal, hockeystick, etc of op een opblaasbaar sportitem.

Benodigdheden:
Sportattributen behorend bij de gekozen sport.

Aanvangstijd:
Plan dit feest 's middags en sluit af met een gezamelijk etentje.

Activiteiten:
Afhankelijk van het aantal genodigden verdeelt u de groep in twee of meer teams. Kunt u meerdere teams maken, laat dan elk team tegen alle andere teams spelen. Het team, dat de meeste punten behaalt, is de grote winnaar. Kunt u maar twee teams maken, laat ze dan drie wedstrijden spelen. Winnaar is het team, dat het vaakst heeft gewonnen.

Menu:
Hou het vooral simpel! De beste keuze is waarschijnlijk frites met iets erbij. Er zijn namelijk niet veel kinderen, die dit niet lusten. Andere opties zijn: pizza, pannenkoeken of chinees.

Spelletjesfeest

Ga uit van minimaal 5 spelletjes. Hou daarnaast nog enkele ideetjes achter de hand voor het geval, dat u sneller klaar bent dan gedacht of voor het geval, dat een spelletje niet aanslaat.
Plan de spelletjes bovendien in een logische volgorde. Eerst een aantal zittende spelletjes, dan actievere spelletjes of andersom. Maar laat de groep niet zitten - staan - zitten - staan. Zo voorkomt u een hoop onrust!

Lees meer..

Binnenspelletjes

Uitbeelden (Hints)
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei opdrachten (makkelijker en moeilijker). Dit kunnen woorden zijn, maar ook titels van boeken, een film, artiesten, etc. Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed uit te beelden, dat de andere leden van zijn team het antwoord raden. Spreek van tevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team het binnen de afgesproken tijd heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.


Tekenspel (Pictionary)
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei woorden (makkelijker en moeilijker). Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed te tekenen, dat de andere leden van zijn team raden wat het is. Gebruik hiervoor een groot krijtbord met krijt of een flapover met stiften. Spreek vantevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team binnen de afgesproken tijd het woord heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.

Lees meer..


Ik ga op vakantie...
De kinderen zitten in een kring bij elkaar. De jarige mag beginnen en zegt "Ik ga op vakantie en neem mee..." en benoemt iets wat hij of zij meeneemt. Ga nu de kring rond met de klok mee. Iedere speler moet herhalen wat de vorige zei en zelf iets toevoegen. Wie iets vergeet of de verkeerde volgorde gebruikt, is af en schuift iets uit de kring. Winnaar is degene, die dit het langste volhoudt.

Mijn prins is...
Dit is een variant op "Ik ga op vakantie..." en bedoeld voor een echt meidenfeest. De kinderen zitten in een kring bij elkaar. De jarige mag beginnen met "Mijn prins is..." en zegt iets over haar droomprins, bijvoorbeeld "Mijn prins is knap". De volgende in de kring moet herhalen wat de vorige zei en zelf iets toevoegen aan de beschrijving van hun prins, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe politieagent". Iedere volgende speler voegt weer iets aan de beschrijving van de droomprins toe, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe politieagent, die graag sport", etc. Wie iets vergeet of de verkeerde volgorde gebruikt, is af en schuift iets uit de kring. Winnaar is degene, die dit het langste volhoudt.

Lees meer..


Kadootje doorgeven 1
Voorbereiding - koop evenveel kleine presentjes als er kinderen zijn. Stop het eerste kadootje in een doosje en pak dit in. Pak vervolgens een iets groter doosje, waar zowel het ingepakte als een nieuw kadootje in past en pak dat weer in. Herhaal dit met steeds grotere doosjes tot alles is ingepakt.

Op het feest - de kinderen zitten in een kring en geven het kado door zolang er muziek klinkt. Stopt de muziek, dan mag het kind dat op dat moment het kado vast heeft, de eerste kadolaag uitpakken. Wie een presentje heeft, schuift iets uit de kring en doet niet meer mee. Het spel is uit, als iedereen een presentje heeft uitgepakt.

Kadootje doorgeven 2
Een variant op het vorige spel is om één cadeau in 10 verschillende lagen inpakpapier in te pakken. Elke keer als de muziek stopt, mag er een laag van worden afgehaald. Het kind, dat de laatste laag verwijdert, heeft gewonnen en mag het cadeau houden.

Zes gooien
De kinderen zitten in een kring en gooien om de beurt met een dobbelsteen. Degene, die zes gooit, mag chips eten uit een kom, net zo lang tot de volgende zes gooit, dan krijgt deze de kom en mag gaan eten. Spreek wel van tevoren af, dat de chips één voor één gegeten moeten worden!

Lees meer..

De meeste woorden
Dit spel kan individueel of in groepjes worden gespeeld. Geef iedereen pen en papier. Wie kan de meeste woorden samenstellen met de letters van het woord ..... Kies een woord, dat niet al te kort is en voldoende verschillende letters in zich heeft, om veel woorden mee te kunnen maken.

Fluisterspel
De kinderen zitten in een kring. U fluistert bij het eerste kind een zin in het oor. Deze geeft het door aan zijn buurman of -vrouw en die weer aan zijn buurman/vrouw, tot de zin de hele kring is rond gegaan. Het laatste kind mag de zin hardop uitspreken, om te zien wat er nog over is van de oorspronkelijke zin. Meestal niet veel!
Speel dit spel vaker en begin telkens bij een ander kind, zodat ook steeds een ander laatste is en de zin mag uitspreken.

Telefoonspel
Laat de kinderen plaatsnemen in een sluitende kring op de grond of op stoelen. Eén kind staat in het midden en zegt: "Telefoon voor..." en vult dit aan met een bepaalde beschrijving. Enkele voorbeelden: "Telefoon voor iedereen met veters, voor iedereen met een broer, voor iedereen die pizza lust", etc. De 'omroeper' hoeft dit overigens zelf niet te hebben of te zijn! Vervolgens is het de bedoeling, dat iedereen op wie de beschrijving betrekking heeft, zo snel mogelijk van plek verwisselt. Het is echter verboden om op de plaats naast je te gaan zitten. De persoon in het midden probeert ondertussen om zelf op een lege plek plaats te nemen. Als het niet lukt, moet het kind in het midden het nog eens opnieuw proberen met een nieuw telefoontje. Als het wel lukt, is het kind, dat niet meer kan gaan zitten, de volgende die een telefoonbericht verzint.

Geheugenspel
Leg diverse voorwerpen op een dienblad (ongeveer 15) en laat de kinderen deze goed bekijken. Leg vervolgens een doek over het dienblad en laat de kinderen opschrijven wat er op het dienblad ligt. Wie zich de meeste dingen weet te herinneren, heeft gewonnen.

Lees meer..

Buitenspelletjes

Appel happen
Vul een grote bak met water en laat de kinderen om de beurt proberen om hier een appel uit op te vissen, zonder hun handen te gebruiken.

Eierestafette
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Van ieder team staat de helft bij de start en de andere helft bij de finish. Om de beurt moeten de kinderen met een ongekookt ei op een lepel naar de overkant lopen/rennen. De lepel moet worden overgegeven aan de volgende loper, zonder dat het ei wordt aangeraakt. Het spel is uit, als het hele team aan de beurt is geweest. Als een speler het ei laat vallen, moet hij terug naar zijn startplaats en met een nieuw ei beginnen. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.

Emmerloop
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Laat de leden van elk team om de beurt met een emmer water naar de overkant lopen, waar ze de emmer in een grote bak leeg schudden. Hierna moeten ze de emmer snel aan de
volgende geven, waarna deze de emmer mag vullen en gaan lopen. Het team met het meeste water in de bak heeft gewonnen.

Lees meer..


Ballonrace
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Van ieder team staat de helft bij de start en de andere helft bij de finish. Om de beurt moeten de kinderen zo snel mogelijk naar de overkant lopen, terwijl ze een ballon in de lucht proberen te houden. De ballon moet bovendien worden overgegeven aan de volgende loper, zonder dat hij de grond raakt. Als de ballon de grond raakt, moet de speler terug naar zijn startplaats en opnieuw beginnen. Ook als de ballon de grond raakt bij het overgeven aan de volgende! Het spel is uit, als het hele team aan de beurt is geweest. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.

Eetestafette
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Laat ze om de beurt naar de overkant rennen, waar voor ieder team een zak klaarligt. In die zakken zitten verschillende etenswaren ingepakt in aluminiumfolie. Iedere speler moet een pakketje eruit pakken, open maken en opeten, ongeacht wat het is! Pas als het helemaal op is, mag de speler terug rennen en is de volgende aan de beurt. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.
Het is aan u om in te schatten, wat u de kinderen wel en niet kunt laten eten.

Hou de ballon hoog
De kinderen staan in een grote kring en moeten een ballon in de lucht zien te houden. Wel moet de ballon steeds door de volgende in de kring worden aangeraakt. Echter voordat ze de ballon mogen slaan, moeten ze een woord roepen, dat past bij een van tevoren afgesproken thema. Degene, die een fout woord gebruikt, geen woord weet of de ballon laat vallen, is af en moet uit de kring.

Eiergooien
Vorm groepjes van twee. De spelers gaan tegenover elkaar staan op één meter afstand van elkaar. Het is de bedoeling, dat ze een ongekookt ei naar elkaar overgooien. Iedere keer als het ei één keer heen en weer gegooid is, zet één van de spelers een stap achteruit. Het tweetal, dat het ei het langst kan overgooien, zonder dat het ei valt, heeft gewonnen.

Bal gooien 'Ezelen'
Maak een korf of gebruik een echte korf en laat ieder kind om de beurt gooien met een bal. Elke misgegooide bal levert een letter op van het woord 'ezel'. Als het woord compleet is, mag de speler niet verder spelen. Degene, die als laatste over is, heeft gewonnen.

Lees meer..


Doorgeefspel
Verdeel de groep in twee teams, ieder team vormt een rij. De eerste van elk team krijgt een bal(lon). Op het startsein moeten de spelers de bal(lon) tussen de benen naar achteren doorgeven. Als de laatste de bal(lon) krijgt, rent hij naar voren en wordt de bal(lon) opnieuw doorgegeven, tot de beginnende speler weer vooraan staat. Het team, dat het eerste klaar is, heeft gewonnen.

In de knoop
De groep gaat in een kring staan met hun gezichten naar binnen. Laat ze allemaal hun rechterhand uitsteken en hiermee de hand van een ander vast te pakken. Vervolgens moet dit ook met de linkerhand gebeuren. De bedoeling is nu om te kijken of ze de knoop kunnen ontwarren zonder de handen los te laten.

Schatzoeken
Dit is een leuk activiteit als u meer ruimte ter beschikking heeft!
Verstop ergens op het terrein een schat en allerlei hints, die leiden naar de schat. Schrijf de hints in de vorm van een raadsel, dat iets zegt over de plaats van de volgende hint. Verdeel de groep in gelijke teams en laat ze op zoek gaan naar de schat. Laat elke groep zijn eigen route naar de schat volgen, door gebruik te maken van verschillende kleuren enveloppen. Elke groep mag alleen zijn eigen kleur open maken. Op die manier kunt u ze wel langs dezelfde punten sturen, maar de volgorde veranderen. De groep, die het eerst de schat heeft gevonden, mag hem houden.

Lees meer..

Slaapfeest

- Uitnodiging:
Koop (papieren) poppetjes of zoek leuke afbeeldingen op het internet en druk deze af. Maak telkens met 2 stukken karton, die iets groter dan een poppetje zijn, een slaapzak. Vouw het bovenste karton om als een omgeslagen deken. Zorg er voor, dat de binnenkant een andere kleur heeft. Maak een kussen uit een stukje 'cotton filler'. Stop het poppetje in de slaapzak en schrijf de uitnodiging en info op de bovenkant.

- Benodigdheden:
Pyjama's, tandenborstel en tandpasta, eventueel een knuffel, logeerbedden/luchtbedden/matrassen, kussens en beddengoed. Vraag aan de (ouders van de) gasten of ze hier zelf voor kunnen zorgen.

- Aanvangstijd:
Laat de kinderen rond etenstijd komen, zodat de groep de avond kan beginnen met een gezamelijk etentje.

- Menu:
Hou het vooral simpel! De beste keuze is waarschijnlijk frites met iets erbij. Er zijn namelijk niet veel kinderen, die dit niet lusten. Andere opties zijn: pizza, pannenkoeken of chinees.

- Activiteiten:
Afhankelijk van de interesse van de groep kunt u er een disco-avond, filmavond of spelletjesavond van maken.

Oudere kinderen houden vaak ook van een avondje griezelen met een spannende film en/of het vertellen van griezelverhalen.

- Gebruik bijvoorbeeld dit griezelverhaal: 
De gemene heks
Laat de groep in een kring op de grond zitten in een (schemer)donkere kamer en vertel een verhaal over een gemene oude heks, die in stukken uit elkaar valt. Laat ondertussen een zak rondgaan, als u over een lichaamsdeel vertelt en laat de gasten er ondertussen in voelen. Gebruik bv gepelde druiven voor de ogen, een plak perzik uit blik voor de tong, gedroogde mais voor de tanden, gekookte spaghetti voor de hersenen, een grote gepelde tomaat voor het hart, lintmacaroni voor de ingewanden, gelei voor de lever, etc. Laat ze raden welke etenswaar u voor elk lichaamsdeel heeft gebruikt. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

- Slaapruimte:
Het is uiteraard het leukste als de hele groep bij elkaar kan slapen. Schuif eventueel de meubelen in uw woonkamer aan de kant om plaats te maken voor alle slapers.

- Tip:
Plan dit feestje op een vrijdag, zo hebben de kinderen nog het hele weekend om bij te komen van het feest. Want het heet dan wel een slaapfeest, maar de sport is natuurlijk om zo lang mogelijk wakker te blijven!

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Online bedrijfsuitjes

Wij hebben een ruim aanbod online bedrijfsuitjes.

Online Bedrijfsuitjes

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01