Menu Add to Homescreen location arrow search favourite cross

Een kraamfeest is vooral populair bij mensen met een grote familie- en/of vriendenkring of bij mensen wier leven al druk genoeg is en die de overige tijd graag willen gebruiken om te genieten van hun baby.

Aanleiding:

Een geboorte.
Feestgangers:

Iedereen, die u in de gelegenheid wilt stellen om u te feliciteren en uw kind te komen bewonderen.

Organisatie:

De kersverse ouders organiseren dit feest zelf of laten het organiseren door een zaalhouder of een bedrijf gespecialiseerd in kraamfeesten. Overigens wordt dit vaak al allemaal geregeld tijdens de zwangerschap en worden de gasten uitgenodigd via het geboortekaartje.

Locatie:

Het feest kan thuis of in een zaal gevierd worden. Dit is vaak afhankelijk van het aantal gasten en het aanwezige budget.

Tijdstip:

Normaliter vindt dit feest plaats binnen drie maanden na de geboorte.
Feest:

Uiteraard mag de traditionele beschuit met muisjes niet ontbreken. Daarnaast kan men echter ook taart, vlaai, broodjes en/of hapjes aanbieden, onder het genot van een warm en/of koud drankje.

Cadeau:

De gasten hebben een cadeautje bij zich voor de baby.

Bedankje:

Het is welhaast gebruikelijk, dat de gasten bij het weggaan een bedankje mee krijgen. Deze kunt u zelf maken of bestellen bij een aanbieder van bedankjes.

Tijdsduur:

Meestal ligt de duur van dit feest van tevoren al vast, zeker als het in een zaal wordt gevierd. Gemiddeld wordt uitgegaan van 3 uur.

Historie:

Dit is echt een feest van deze tijd, iedereen heeft het druk en de sociale kring om één ieder is tegenwoordig veel groter dan vroeger. Om iedereen toch in de gelegenheid te stellen de ouders binnen een normale tijd na de bevalling te feliciteren, is het kraamfeest ontstaan.
De kersverse ouders worden zo niet "geleefd" door het kraambezoek, ze hebben meer tijd om van hun baby te genieten.

Combinatie:

Wie zijn kind laat dopen, kiest steeds vaker voor een gecombineerd doop/kraamfeest, waarbij de doop plaatsvindt in kleine kring en vervolgens een groter kraamfeest volgt.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01