Menu Add to Homescreen location arrow search favourite cross

Het houden van een babyshower is een uit Amerika overgewaaide traditie, die langzaamaan ook in Nederland steeds populairder wordt.

Aanleiding:

Een zwangerschap.

Feestgangers:

Traditioneel is dit feest bedoeld voor de zwangere met vrouwen uit haar omgeving als gasten. Dit kunnen familieleden, vriendinnen en kennissen zijn.

Organisatie:

Vaak zijn het vriendinnen of zussen van de aanstaande moeder, die dit feest organiseren. Zij bepalen wie er wordt uitgenodigd, maar wel rekening houdend met de voorkeuren van de zwangere.

Locatie:

Het feest vindt plaats bij één van de organisatrices. In feite is het de bedoeling, dat de zwangere wordt verrast en zelf helemaal niets hoeft te doen!

Tijdstip:

Ergens in de laatste maanden van de zwangerschap.

Feest:

Het feest begint met koffie/thee en taart. Vervolgens wordt er of gewoon gezellig gekletst onder het genot van een non-alcoholisch drankje en lekkere hapjes of er worden speciale babyshowerspelletjes gespeeld.

Cadeau:

De aanstaande moeder krijgt toepasselijke cadeautjes. Dit kunnen speciale gebruiks-spullen zijn, zoals babyverzorgingsmiddelen of luiers, maar ook knuffels, speelgoed of babykleding. Maar ook verwenspulletjes voor de aanstaande moeder voor na de bevalling.

Tijdsduur:

Er kan van tevoren een eindtijd worden afgesproken, maar men kan dit ook op zijn beloop laten. In het laatste geval geldt meestal hoe gezelliger het is, hoe langer het duurt.

Historie:

Hoogstwaarschijnlijk was dit feest tevens een soort voorbereiding van de zwangere op de bevalling, in een tijd, dat voorlichting nog niet werd gegeven. Op dit feest zijn de bevallingsverhalen van de gasten namelijk vaak een vanzelf opkomend onderwerp.

Modern:

Tegenwoordig wordt dit feest steeds vaker georganiseerd voor het complete aanstaande ouderpaar, met familie, vrienden en bekenden van beide partners. Een dergelijk feest kan ook heel goed het vermoeiende kraambezoek vervangen.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01