Menu Add to Homescreen location arrow search favourite cross
Tips en ideeën voor een feest

Alles over het huren van een springkussen

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent meer feesten en gelegenheden buiten. Een springkussen voor de kinderen doet het goed op allerlei gelegenheden: verjaardagsfeesten, familiefeesten, buurtfeesten, braderieën of festivals; een springkussen is het ideale vertier voor jong en oud.

Een springkussen huren is niet heel duur en met de juiste randvoorwaarden zijn ze zelf goed op te bouwen, te gebruiken en weer op te ruimen. Op de meest gestelde vragen rondom het huren en optimaal gebruiken van een springkussen geven wij je graag meer informatie:

1. Is het moeilijk om een springkussen op te bouwen?

Het is niet moeilijk om een springkussen op te bouwen. Met minimaal twee personen en de bijgeleverde gebruiksaanwijzing en aanwijzingen van de verhuurder is dit een gemakkelijk en snel geklaard klusje.

2. Hoe lang duurt het om een springkussen op te bouwen?

Een springkussen opbouwen duurt ongeveer 10 minuten als je dit met twee personen doet. Het neerleggen en uitrollen van het springkussen en het aansluiten van de blower is zo gebeurd en als de blower aangezet is, duurt het nog ongeveer twee minuten voordat het springkussen zichzelf volledig heeft gevuld met lucht.

3. Mag je een springkussen op straat plaatsen?

Wat betreft de ondergrond is het geen probleem om een springkussen op straat te plaatsen. Gebruik dan wel een (meestal bijgeleverd) zeil om er onder te leggen en zorg dat het springkussen vast staat met touw en haringen of paaltjes. Denk er wel om dat het plaatsen van een springkussen in de openbare ruimte gebonden is aan de (vergunnings)voorwaarden van de betreffende gemeente. Informeer je hier tijdig over.

4. Moet je het springkussen na gebruik schoonmaken?

De meeste springkussenverhuurders hebben in hun voorwaarden staan dat het springkussen weer schoon retour geleverd moet worden. Voor het oprollen even met een natte doek alles afnemen met extra aandacht voor de naden en de hoeken.

5. Hoeveel stroom verbruikt een springkussen?

Voor een standaard springkussen is 1 blower nodig van 1100-1500 watt. Een springkussen verbruikt ongeveer 20 cent aan stroom per uur. Als je meerdere springkussens van stroom wilt voorzien, moet je deze over meerdere stroomgroepen verdelen.

6. Is er krachtstroom nodig voor een springkussen?

Een standaard springkussen-blower werkt op de normale stroomvoorziening van het net en daarvoor is dus geen krachtstroom nodig.

7. Hoe ver mag een springkussen van het stopcontact staan?

Gebruik een verlengsnoer van maximaal 25 meter van blower tot aan stopcontact. Bij een langer snoer loop je kans dat je spanning kwijtraakt waardoor het springkussen niet hard genoeg wordt opgeblazen met veiligheids- en beschadigingsrisico’s tot gevolg.

8. Worden springkussens ook bezorgd?

De meeste verhuurders bieden bezorgen en ophalen van springkussens aan tegen een meerprijs. Deze kunnen afhankelijk zijn van de afstand.

9. Wat te doen als het gaat regenen als het springkussen al opgeblazen staat?

Een opgeblazen springkussen kan goed tegen regen. Haal de kinderen er van af, maar laat het dus gewoon opstaan totdat de bui voorbij is en maak het dan goed en snel droog. Laat nooit een onopgeblazen springkussen buiten liggen want dan loopt het vol met water.

10. Moet er toezicht zijn op het springkussen of attractie?

Zorg dat er altijd toezicht is van tenminste één volwassen persoon (18+) bij een springkussen of andere opblaasattractie.

11. Is legitimatie verplicht bij het ophalen van de gehuurde producten?

Vrijwel iedere verhuurder stelt als eis dat de huurder achttien jaar of ouder moet zijn en een geldige legitimatie (paspoort/rijbewijs/id-kaart) moet tonen bij het ophalen van de spullen.

Lees altijd goed de voorwaarden en informatie van de springkussen verhuurder door en vraag extra informatie bij onduidelijkheden. Zo wordt ieder feest een topfeest met een springkussen om de feestvreugde te verhogen.

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01