starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflamewarningshippingbox

Alles over catering

Banner hapjes

 Een feest of evenement is pas helemaal perfect met lekkere hapjes en drankjes! Lees hier de 16 meestgestelde vragen.

Omdat een feest al snel te groot is om zelf van eten en drinken te voorzien en je als gastheer en/of
gastvrouw natuurlijk niet de hele tijd in de keuken kunt en wilt staan, bestaat er catering. Catering betekent maaltijdverzorging of maaltijdvoorziening en is de algemene term voor het verzorgen van eten en drinken op feesten en evenementen. Je kunt de catering zo uitgebreid of simpel houden als je zelf wilt, maar om wat orde te scheppen in wat er allemaal met catering mogelijk is, hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden over catering voor je op een rij gezet:

1. Is de catering inclusief bediening?
De meeste catering is exclusief bediening. Dit wil niet zeggen dat bediening niet mogelijk is. Veel wat grotere cateringbedrijven voorzien ook in de levering van bedienend personeel (die
rondlopen met hapjes, drankjes inschenken of maaltijden aan tafel serveren) of werken samen met contacten die hierin kunnen voorzien. Hiervoor worden dan extra kosten gerekend. Je kunt natuurlijk ook zelf mensen regelen of het op een andere manier oplossen. Het gaat meestal om de levering van van tevoren klaargemaakt eten en drinken. Gaat het om voedsel dat ter plekke wordt bereid dan is soms een kok in begrepen.

2. Worden er borden en bestek bij mijn catering bestelling geleverd?
Catering is niet standaard met bijgeleverd servies en bestek, maar bijna alle cateraars bieden wel de mogelijkheid om servies en bestek te huren. Dit gebeurt meestal per set/persoon en kost tussen de euro 1,00 en 1,50 per standaard set.

3. Moet het servies en bestek weer schoon terug geleverd worden?
Na je feestje opruimen en de afwas doen, is natuurlijk iets waar je liever niet aan denkt. Het verschilt per cateraar wat zij hieraan als voorwaarde stellen. Soms moet het materiaal enigszins schoon weer terug gegeven worden. Maar er zijn ook cateraars die het in hun service inbegrepen hebben dat alles vuil retour mag! Bij grote evenementen kan soms voor de afwas ter plaatse personeel gehuurd worden.

4. Kunnen er ook andere materialen gehuurd worden?
Veel cateraars bieden extra service in de vorm van de verhuur van allerlei aanvullende materialen die je nodig hebt bij een complete catering. Dit varieert van servies, bestek, tafels en stoelen tot tapkasten, barbecues, tenten en bediening. Informeer van tevoren goed wat de mogelijkheden en kosten zijn. Kun je het niet direct via je cateraar regelen dan hebben zij vaak wel vaste adressen waarmee ze samenwerken voor aanvullende materialen.

5. Wat kan er allemaal gecaterd worden?
Het aanbod op het gebied van catering is enorm en zeer gevarieerd. Bedenk van tevoren goed wat het beste past bij jouw feest of gelegenheid en zoek hierbij een passende cateraar uit. Het kan gaan om een assortiment van koude en warme hapjes tijdens recepties of een borrel, om lopende buffetten met warme en/of koude gerechten, zoete of hartige gerechten, barbecues of complete diners. Ook op het gebied van de drankvoorziening is er variatie. Van een standaard assortiment fris en alcohol, tot cocktails, warme of andere speciale dranken of merken.

6. Wordt er rekening met speciale wensen gehouden?
Zoveel wensen, zoveel smaken, zoveel cateraars. Bestel je een specifiek soort catering dan is er misschien iets minder mogelijk op het gebied van speciale wensen, maar de meeste cateraars kunnen binnen hun aanbod rekening houden met speciale wensen. Vaak is voorzien in vegetarische varianten, wel of juist geen vis of kan er halal voedsel geleverd worden. Informeer van tevoren goed naar de mogelijkheden en geef je speciale wensen duidelijk op.

7. Wordt er rekening gehouden met allergieën?
Steeds meer cateraars houden rekening met bepaalde allergieën van de gasten. Zo kunnen er vaak gerechten geleverd worden die lactose en/of glutenvrij zijn. Veel cateraars hebben lijsten met hun gerechten en de aanwezige allergenen. Ook hier geldt weer dat je specifieke dieetwensen van tevoren duidelijk moet bespreken met de cateraar, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

8. Betaal je even veel voor kinderen?
Als er veel kinderen op jouw feest of gelegenheid komen, kan er vaak speciaal voor hen afgestemd eten geleverd worden. Hiervoor gelden dan ook specifieke prijzen. Bij meer algemene leveringen kan er soms een lagere prijs gerekend worden per kind, omdat kinderen nu eenmaal vaak minder eten. Bij de hoeveelheid wordt daar dan ook rekening mee gehouden in de levering.

9. Wordt er alleen bezorgd of kan de catering ook afgehaald worden?
Vrijwel iedere cateraar bezorgt aan huis. Als het om hele kleine bestellingen gaat, is het wellicht ook mogelijk deze zelf op te halen.

10. Wat kost het om catering te laten bezorgen?
De kosten voor catering zijn soms inbegrepen, maar vaak wordt er een standaard transport/bezorgbedrag gerekend.

11. Kan een cateraar door heel Nederland bezorgen?
Het zal per cateraar en soort catering verschillen hoe groot de regio is waarbinnen ze bezorgen.

12. Kun je ook op zondag catering krijgen of laten bezorgen?
De meeste cateraars zullen ook op zondag leveren.

13. Hoe lang van tevoren moet ik catering bestellen?
Het voorbereiden van een feest kost tijd en dit geldt ook voor de catering. De meeste cateringbedrijven geven in hun voorwaarden duidelijk aan hoe lang van tevoren je catering bij hen moet afspreken. Aan te raden is een paar weken van tevoren te bestellen en vaak kan tot vrij kort van tevoren het definitieve aantal gasten/porties nog bijgesteld worden. Er zijn ook cateraars waarbij het mogelijk is op korte termijn iets te regelen als je door onvoorziene omstandigheden snel lekker eten en drinken nodig hebt voor jouw feest.

14. Kan er het hele jaar door catering besteld worden
De meeste cateringbedrijven zijn het hele jaar door in bedrijf. Is dit niet zo dan zal dit duidelijk in hun voorwaarden aangegeven worden. Sommige cateraars houden bij hun catering rekening met het seizoen of andere weersomstandigheden en het kan natuurlijk zijn dat bepaalde producten en ingrediënten seizoensafhankelijk zijn.

15. Kan er ook bij mij thuis gecaterd worden?
Veel cateraars zijn enorm creatief en denken graag mee over de mogelijkheden. Dit houdt in dat er vaak ook bij mensen thuis gecaterd en zelfs voedsel bereid kan worden.

16. Wanneer vindt de betaling voor de catering plaats?
Het moment en de spreiding van betaling verschilt per cateraar. Soms moet er een aanbetaling gedaan worden als bevestiging van de order, meestal wordt er pas betaald bij levering. Of dit contant of met pin kan of via elektronisch bankieren is afhankelijk van de mogelijkheden van de cateraar.

Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel smaken. Catering is er in vele soorten, maten en smaken en dat geldt dus ook voor de specifieke gerechten, service en voorwaarden die de cateraars hebben. Bedenk goed wat je wilt en bespreek je wensen en de mogelijkheden met de cateraar. Leg alles goed vast zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Zin in allerlei lekkers te eten en te drinken op jouw feest of andere gelegenheid?

Kijk hier naar de lekkerste en leukste cateraars via allesvooreenfeest.nl

Online bedrijfsuitjes

Wij hebben een ruim aanbod online bedrijfsuitjes.

Online Bedrijfsuitjes

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01