Menu Add to Homescreen location arrow search favourite cross
Tips en ideeën voor een feest

Afscheidsfeest organisatietips

Afscheid nemen hoort bij het leven. De achterliggende reden kan verschillen, maar altijd betekent het het einde van het oude vertrouwde en het begin van iets nieuws. De boodschap achter dit feest is meestal drieledig: "Bedankt voor alles wat je hebt gedaan! We zullen je missen! Succes in de toekomst!"

Aanleiding:

Deze kan zeer verschillend zijn, bv. de overstap naar een andere baan, een vertrek naar het buitenland of het beëindigen van een lidmaatschap.

Feestgangers:

Wie er wordt uitgenodigd, hangt vooral samen met de functie van de vertrekkende en de reden van het afscheid. Een afscheidsfeest kan hierdoor zowel in kleine als in grote kring plaatsvinden.

Organisatie:

De organisatie ligt óf in handen van degene, die afscheid neemt óf bij de groep, die achterblijft.

Locatie:

Er zijn legio locaties mogelijk: op de werkplek, in de kantine, in een restaurant, in een feestzaal, etc.

Tijdstip:

Ergens in de laatste maand voor vertrek, vaak ook op de allerlaatste dag.

Feest:

Meestal is de wijze waarop het feest gevierd wordt, grotendeels afhankelijk van de locatie.

Cadeau:

Degene, die vertrekt krijgt over het algemeen iets aangeboden ten afscheid. Dit kan een gewoon cadeau(tje) zijn, maar kan ook een aandenken zijn aan de te verlaten groep.

Tijdsduur:

Ook dit is deels afhankelijk van de gekozen feestlocatie en/of het inhuren van bedieningspersoneel. Zaalhouders en personeel zijn nl. verplicht om zich aan werk- en sluitingstijden te houden. Als u echter alles in eigen hand houdt, hoeft u de eindtijd niet van tevo-ren te bepalen. In het laatste geval geldt vaak: hoe gezelliger het is, hoe later het wordt!

Contact

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01