Tips en ideeën voor het organiseren van een feest

glas heffen

Wat maakt een feest geweldig? Hier zijn gratis tips en ideeën. Zonder deze dingen kan een feest goed zijn, maar jouw gasten worden de volgende dag niet wakker met het idee: dat feest was ongelofelijk! Om ervoor te zorgen dat jouw gasten niet kunnen stoppen met praten over jouw sensationele evenement, moet je deze tips gebruiken.

banner partytenten huren

De partytent is een graag geziene gast op een buitenfeest. Hij beschermt tegen regen, wind en zon en brengt bovendien sfeer. Lees hier de 11 meestgestelde vragen!

Banner hapjes

 Een feest of evenement is pas helemaal perfect met lekkere hapjes en drankjes! Lees hier de 16 meestgestelde vragen.

springkussen huren

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent meer feesten en gelegenheden buiten. Een springkussen voor de kinderen doet het goed op allerlei gelegenheden: verjaardagsfeesten, familiefeesten, buurtfeesten, braderieën of festivals; een springkussen is het ideale vertier voor jong en oud.

banner spelletjes

Om een feest iets op te levendigen, zonder meteen een volledig thema uit te voeren, kunt u ook kiezen voor één van onderstaande spelletjes. Met misschien hier en daar een kleine aanpassing, zijn ze geschikt voor ieder willekeurig feest.

Karaoke

In feite is karaoke geen spel, maar het kan wel een hele leuke activiteit voor uw feest zijn. Meestal is het hierbij zo, dat hoe later het wordt, hoe meer de gasten durven. Vaak tot groot vermaak van de andere gasten.

Lees meer..

Ballenbak 

Een ballenbak is letterlijk genieten voor de kinderen. Naast het interactief spelletjes spelen is het ook geruststellend om tijdelijk rust te nemen. Met een ballenbak vermaken kinderen zich uitstekend terwijl je alleen maar met de ogen toe hoeft te kijken of het goed gaat.

Lees meer..

Verboden woorden

Elke gast krijgt aan het begin van de avond een speldje opgeprikt. Afspraak is, dat bepaalde woorden niet mogen worden gezegd. Welke woorden dat zijn, bepaalt u zelf van tevoren. Het kunnen heel algemene woorden zijn, zoals kinderen, auto of vakantie, maar het kunnen ook woorden zijn die specifiek zijn toegespitst op het feestvarken en de reden van het feest. Hoort iemand een andere gast zo'n verboden woord gebruiken, dan mag hij het speldje van die gast pakken. Winnaar is degene, die de meeste speldjes weet te bemachtigen.

Lees meer..

Quiz

Onderbreek de avond voor een quiz. Verdeel de gasten in groepen door ze nummertjes te laten trekken. Gasten met hetzelfde nummer vormen een team. Gebruik vragen van het spel 'Trivial Pursuit'.

Liedjesspel

Laat de gasten het aantal liedjes tellen, die over een bepaald onderwerp gaan (in welke taal dan ook). Maak, om het moeilijker te maken, ook gebruik van Duitse, Franse en Italiaanse liedjes. Degene, die het dichtst in de buurt van het goede aantal zit, is de winnaar.

Lees meer..

Feestbingo

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening!

Maak voor iedere gast een bingokaart, verdeeld in 16 hokjes (4 x 4), met in ieder hokje een getal. Zorg dat elke kaart anders is! Bij de drankentafel staat een pot met nummertjes. Elke keer als iemand iets te drinken gaat halen, moet hij een getal uit de pot trekken en hardop voorlezen. Wie een volle rij heeft (horizontaal, verticaal of diagonaal), roept 'bingo' en krijgt een prijsje. Grote winnaar is degene, die de kaart het eerste vol heeft. Speel het spel daarna eventueel nog een keer.

U kunt het uw gasten makkelijker maken door de reeds omgeroepen cijfers aan te geven op een centraal neergezet bord, zodat men tussendoor kan controleren of ze geen getal gemist hebben.

Lees meer..

Kadootjesruil

Dit spel kan de hele avond duren en kan veel lol opleveren, áls de gasten tenminste sportief genoeg zijn!

Vraag uw gasten om een ingepakt kadootje mee te nemen naar het feest. Geef duidelijk de bestedingslimiet aan, bijvoorbeeld niet duurder dan 10 euro. Verzamel de kadootjes op een tafel. Maak lootjes met getallen van 1 tot en met het aantal gasten. Laat de gasten om de beurt een lootje trekken. De gast met nr. 1 begint het spel. Hij/zij mag een kado van de tafel pakken en uitpakken. Dan is de gast met nummer 2 aan de beurt, deze mag ook een kado van de tafel pakken, maar hij mag ook het kado van de eerste speler kiezen. Iedere volgende speler mag ook weer kiezen voor het openen van een nieuw kado of voor een reeds eerder geopend kado. Als een kado van een gast wordt gekozen, mag deze opnieuw kiezen voor uitpakken of wegpakken. Dit gaat door tot een gast er voor kiest een kado van de tafel te nemen. Hierna is het volgende lotnummer pas aan de beurt. De gast, die er uiteindelijk voor kiest om het laatste kado te openen, moet dit houden en dan pas is het spel uit.

Lees meer..

Voelen en zoeken

Blinddoek twee spelers, die tegenover elkaar staan. Hang bij elke van hen vijf wasknijpers aan de kleren. Hoe strategischer geplaatst, hoe leuker! Degene die binnen één minuut de meeste wasknijpers bij de ander weet te vinden en te pakken, heeft gewonnen.

Krantenkoppen

Verzamel bizarre koppen uit kranten of tijdschriften en verzin zelf andere hilarische koppen, die niet waar zijn. Zorg voor evenveel koppen als er gasten zijn, maar hou de verhouding aan, dat slechts 1 op de 3 waar is. Schrijf de koppen op losse kaartjes, nummer deze, hussel ze door elkaar en laat iedere gast een kaartje trekken. Voorzie verder iedere gast van pen en een genummerd blaadje. Om de beurt lezen de gasten hun kaartje voor (inclusief nummer). Iedere speler geeft nu op zijn blaadje, bij het corresponderende nummer, aan of deze kop waar of niet waar is. Als iedereen aan de beurt is geweest, bespreekt u de koppen één voor één. Ieder goed gegeven antwoord is een punt waard. De gast met de meeste punten wint.

Zoektocht

Verstop her en der verspreid allerlei voorwerpen. Dit kunnen gewoon alledaagse dingen zijn, maar kunnen ook te maken hebben met het feestthema. Geef de gasten een lijst met de voorwerpen die 'kwijt' zijn, met de opdracht om deze te zoeken. Dit kunt u individueel laten uitvoeren of u verdeelt de gasten in groepjes. Als een gast/groep een voorwerp heeft gevonden, noteren ze op de lijst waar dit voorwerp te vinden is. De gast/groep met de meeste gevonden spullen heeft gewonnen.

Lees meer..

Zing een lied

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening!

Schrijf de naam van bekende artiesten of groepen op losse kaartjes. Stop ze in een kom en zet deze in de buurt van de drank. Iedere keer, dat een gast iets te drinken haalt, moet hij een kaartje uit de kom trekken en een liedje zingen van de betreffende groep of artiest.

Lees meer..

Fluisterspel

Verzin van tevoren leuke, liefst een beetje schuine zinnen. Begin dit spel door een zin in te fluisteren bij één van uw gasten. Deze moet de zin weer influisteren bij een volgende gast, maar mag zelf weten wie. Ook deze moet de zin weer doorgeven en zo gaat de zin dus de hele groep rond. Echter gasten, die de zin al gehoord hebben, mogen niet meer. Het wordt uiteindelijk dus steeds moeilijker om iemand te vinden, die nog niet aan de beurt is geweest! Speel dit spel tot echt iedereen aan de beurt is geweest of vraag na een bepaalde tijd waar de zin nu is en laat die persoon de zin uitspreken. Begin daarna met de volgende zin.

Schatzoeken

Dit is een leuk spel als u meer ruimte ter beschikking heeft!

Verstop ergens op het terrein een schat en allerlei hints, die leiden naar de schat. Schrijf de hints in de vorm van een raadsel, dat iets zegt over de plaats van de volgende hint. Verdeel de groep in gelijke teams en laat ze op zoek gaan naar de schat. Laat elke groep zijn eigen route naar de schat volgen, door gebruik te maken van verschillende kleuren enveloppen. Elke groep mag alleen zijn eigen kleur open maken. Op die manier kunt u ze wel langs dezelfde punten sturen, maar de volgorde veranderen. De groep, die het eerst de schat heeft gevonden, mag hem houden.

Lees meer..

Sinaasappelrace

Dit is een leuk spel als u meer ruimte ter beschikking heeft!

Bij dit spel heeft u voor iedere speler twee sinaasappels en één (oude) panty nodig. Eén sinaasappel wordt in een been van de panty gestopt, waarna de panty om het middel wordt gebonden. De sinaasappel in het been hoort vlak boven de grond te hangen en moet tussen de benen heen en weer kunnen zwaaien. De tweede sinaasappel moet nu door dit 'derde been' te gebruiken over de grond naar de overkant worden gerold. Wie het eerst bij de finish is, heeft gewonnen.

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Banner low budget feest

Een geslaagd feest hoeft geen duur feest te zijn! Hieronder vindt u tips om uw feest zo goedkoop mogelijk te organiseren. Bekijk ze allemaal of ga direct naar een bepaald onderwerp.

banner kinderfeestje 9 12 jaar

Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn over het algemeen verzot op activiteiten met een competitie-element. Wie is de beste, de snelste, de handigste, vooral met prijsjes!

Organisatietips pagina's:


Soort feestje?

Hou bij uw feestkeuze rekening met de volgende vragen:

- Wat wil uw kind?
Overleg met uw kind wat hij/zij wil en geef ook duidelijk aan waarom u vindt, dat iets wel of niet kan.

- Heeft u tijd om het feest zelf te organiseren?
Veel ouders hebben het te druk om zelf een volledig feestje te organiseren. Wring u zelf hiervoor niet in allerlei bochten, maar besluit dan om de groep ergens mee naar toe te nemen.

- Hoeveel geld kunt u besteden?
Als u maar een beperkt budget heeft, houdt u daar dan ook aan. Het hoeft echt niet altijd groter en duurder dan andere feestjes!

- Denkt u de groep aan te kunnen?
Kinderen op deze leeftijd kunnen al behoorlijk moeilijk zijn, zeker als ze gaan samenspannen. Bedenk dus van tevoren al goed of u de groep ook echt aan zult kunnen. Afhankelijk hiervan kunt u besluiten om zelf een feest thuis te organiseren. 

Lees meer..

De uitnodiging

Ongeacht het soort feest, waar u samen met uw kind voor kiest, zijn er een aantal zaken, die u altijd op de uitnodiging moet vermelden.

Vermeld op de uitnodiging:
- de naam van de jarige
- uw adres en telefoonnummer
- de feestdatum
- de begintijd
- de eindtijd
- of u de kinderen wel/niet naar huis brengt

Vermeld bovendien naam, adres en telefoonnummer van de gelegenheid, als u het feest ergens anders viert.

Lees meer..

Belangrijk

- Voorbereiding
Zet (en maak) van tevoren al alle benodigdheden klaar, waardoor alle activiteiten vloeiend achter elkaar door kunnen lopen.

- Zorg voor hulp
Geef een feestje nooit alleen, maar zorg dat er minimaal één extra volwassene aanwezig is. Zodat er altijd iemand is, die waar nodig kan bijspringen of die het in noodgevallen even kan over nemen.

- Voorzorgsmaat-regelen
Feestje buiten? Denk aan zonnenbrand-creme!
Hou altijd een eerstehulpkoffertje bij de hand.
Vertel duidelijk van tevoren welke vertrekken verboden gebied zijn.

- Contact met ouders
Heeft u een blessure-mogelijke activiteit, laat dit dan weten aan de ouders en kijk of elk kind gewoon mee mag/kan doen.
Vraag van tevoren na of er kinderen zijn, die een dieet volgen. Zorg zelf voor een vervanging of vraag de ouders dit voor u te verzorgen.
Zorg dat u van ieder kind een telefoonnummer bij de hand heeft, waarmee u de ouders kunt bereiken. Soms is het helaas nodig!

Prijsjes

Heeft u activiteiten met een wedstrijdelement, dan is het leuk om de winnaars te voorzien van een prijsje. De prijsjes hoeven beslist niet groot of duur te zijn, een kleinigheidje is absoluut voldoende. Veel belangrijker is, dat de prijsjes aansluiten bij de interesses van de feestvierders. 

Maak een grabbelton voor de prijsjes. Dit wordt niet alleen als spannender ervaren, maar de kinderen zullen het ook eerlijker vinden.

Lees meer..

Sportfeest

Als uw kind sportief is en van een bepaalde teamsport houdt, kunt u ook een sportfeest organiseren. Hou een wedstrijdmiddag in de favoriete sport van uw kind. Nodig eventueel ouders uit als toeschouwers en fans.

Uitnodiging:
Schrijf of druk de uitnodiging op de witte delen van een kleine voetbal, basketbal, hockeystick, etc of op een opblaasbaar sportitem.

Benodigdheden:
Sportattributen behorend bij de gekozen sport.

Aanvangstijd:
Plan dit feest 's middags en sluit af met een gezamelijk etentje.

Activiteiten:
Afhankelijk van het aantal genodigden verdeelt u de groep in twee of meer teams. Kunt u meerdere teams maken, laat dan elk team tegen alle andere teams spelen. Het team, dat de meeste punten behaalt, is de grote winnaar. Kunt u maar twee teams maken, laat ze dan drie wedstrijden spelen. Winnaar is het team, dat het vaakst heeft gewonnen.

Menu:
Hou het vooral simpel! De beste keuze is waarschijnlijk frites met iets erbij. Er zijn namelijk niet veel kinderen, die dit niet lusten. Andere opties zijn: pizza, pannenkoeken of chinees.

Spelletjesfeest

Ga uit van minimaal 5 spelletjes. Hou daarnaast nog enkele ideetjes achter de hand voor het geval, dat u sneller klaar bent dan gedacht of voor het geval, dat een spelletje niet aanslaat.
Plan de spelletjes bovendien in een logische volgorde. Eerst een aantal zittende spelletjes, dan actievere spelletjes of andersom. Maar laat de groep niet zitten - staan - zitten - staan. Zo voorkomt u een hoop onrust!

Lees meer..

Binnenspelletjes

Uitbeelden (Hints)
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei opdrachten (makkelijker en moeilijker). Dit kunnen woorden zijn, maar ook titels van boeken, een film, artiesten, etc. Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed uit te beelden, dat de andere leden van zijn team het antwoord raden. Spreek van tevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team het binnen de afgesproken tijd heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.


Tekenspel (Pictionary)
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei woorden (makkelijker en moeilijker). Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed te tekenen, dat de andere leden van zijn team raden wat het is. Gebruik hiervoor een groot krijtbord met krijt of een flapover met stiften. Spreek vantevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team binnen de afgesproken tijd het woord heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.

Lees meer..


Ik ga op vakantie...
De kinderen zitten in een kring bij elkaar. De jarige mag beginnen en zegt "Ik ga op vakantie en neem mee..." en benoemt iets wat hij of zij meeneemt. Ga nu de kring rond met de klok mee. Iedere speler moet herhalen wat de vorige zei en zelf iets toevoegen. Wie iets vergeet of de verkeerde volgorde gebruikt, is af en schuift iets uit de kring. Winnaar is degene, die dit het langste volhoudt.

Mijn prins is...
Dit is een variant op "Ik ga op vakantie..." en bedoeld voor een echt meidenfeest. De kinderen zitten in een kring bij elkaar. De jarige mag beginnen met "Mijn prins is..." en zegt iets over haar droomprins, bijvoorbeeld "Mijn prins is knap". De volgende in de kring moet herhalen wat de vorige zei en zelf iets toevoegen aan de beschrijving van hun prins, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe politieagent". Iedere volgende speler voegt weer iets aan de beschrijving van de droomprins toe, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe politieagent, die graag sport", etc. Wie iets vergeet of de verkeerde volgorde gebruikt, is af en schuift iets uit de kring. Winnaar is degene, die dit het langste volhoudt.

Lees meer..


Kadootje doorgeven 1
Voorbereiding - koop evenveel kleine presentjes als er kinderen zijn. Stop het eerste kadootje in een doosje en pak dit in. Pak vervolgens een iets groter doosje, waar zowel het ingepakte als een nieuw kadootje in past en pak dat weer in. Herhaal dit met steeds grotere doosjes tot alles is ingepakt.

Op het feest - de kinderen zitten in een kring en geven het kado door zolang er muziek klinkt. Stopt de muziek, dan mag het kind dat op dat moment het kado vast heeft, de eerste kadolaag uitpakken. Wie een presentje heeft, schuift iets uit de kring en doet niet meer mee. Het spel is uit, als iedereen een presentje heeft uitgepakt.

Kadootje doorgeven 2
Een variant op het vorige spel is om één cadeau in 10 verschillende lagen inpakpapier in te pakken. Elke keer als de muziek stopt, mag er een laag van worden afgehaald. Het kind, dat de laatste laag verwijdert, heeft gewonnen en mag het cadeau houden.

Zes gooien
De kinderen zitten in een kring en gooien om de beurt met een dobbelsteen. Degene, die zes gooit, mag chips eten uit een kom, net zo lang tot de volgende zes gooit, dan krijgt deze de kom en mag gaan eten. Spreek wel van tevoren af, dat de chips één voor één gegeten moeten worden!

Lees meer..

De meeste woorden
Dit spel kan individueel of in groepjes worden gespeeld. Geef iedereen pen en papier. Wie kan de meeste woorden samenstellen met de letters van het woord ..... Kies een woord, dat niet al te kort is en voldoende verschillende letters in zich heeft, om veel woorden mee te kunnen maken.

Fluisterspel
De kinderen zitten in een kring. U fluistert bij het eerste kind een zin in het oor. Deze geeft het door aan zijn buurman of -vrouw en die weer aan zijn buurman/vrouw, tot de zin de hele kring is rond gegaan. Het laatste kind mag de zin hardop uitspreken, om te zien wat er nog over is van de oorspronkelijke zin. Meestal niet veel!
Speel dit spel vaker en begin telkens bij een ander kind, zodat ook steeds een ander laatste is en de zin mag uitspreken.

Telefoonspel
Laat de kinderen plaatsnemen in een sluitende kring op de grond of op stoelen. Eén kind staat in het midden en zegt: "Telefoon voor..." en vult dit aan met een bepaalde beschrijving. Enkele voorbeelden: "Telefoon voor iedereen met veters, voor iedereen met een broer, voor iedereen die pizza lust", etc. De 'omroeper' hoeft dit overigens zelf niet te hebben of te zijn! Vervolgens is het de bedoeling, dat iedereen op wie de beschrijving betrekking heeft, zo snel mogelijk van plek verwisselt. Het is echter verboden om op de plaats naast je te gaan zitten. De persoon in het midden probeert ondertussen om zelf op een lege plek plaats te nemen. Als het niet lukt, moet het kind in het midden het nog eens opnieuw proberen met een nieuw telefoontje. Als het wel lukt, is het kind, dat niet meer kan gaan zitten, de volgende die een telefoonbericht verzint.

Geheugenspel
Leg diverse voorwerpen op een dienblad (ongeveer 15) en laat de kinderen deze goed bekijken. Leg vervolgens een doek over het dienblad en laat de kinderen opschrijven wat er op het dienblad ligt. Wie zich de meeste dingen weet te herinneren, heeft gewonnen.

Lees meer..

Buitenspelletjes

Appel happen
Vul een grote bak met water en laat de kinderen om de beurt proberen om hier een appel uit op te vissen, zonder hun handen te gebruiken.

Eierestafette
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Van ieder team staat de helft bij de start en de andere helft bij de finish. Om de beurt moeten de kinderen met een ongekookt ei op een lepel naar de overkant lopen/rennen. De lepel moet worden overgegeven aan de volgende loper, zonder dat het ei wordt aangeraakt. Het spel is uit, als het hele team aan de beurt is geweest. Als een speler het ei laat vallen, moet hij terug naar zijn startplaats en met een nieuw ei beginnen. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.

Emmerloop
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Laat de leden van elk team om de beurt met een emmer water naar de overkant lopen, waar ze de emmer in een grote bak leeg schudden. Hierna moeten ze de emmer snel aan de
volgende geven, waarna deze de emmer mag vullen en gaan lopen. Het team met het meeste water in de bak heeft gewonnen.

Lees meer..


Ballonrace
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Van ieder team staat de helft bij de start en de andere helft bij de finish. Om de beurt moeten de kinderen zo snel mogelijk naar de overkant lopen, terwijl ze een ballon in de lucht proberen te houden. De ballon moet bovendien worden overgegeven aan de volgende loper, zonder dat hij de grond raakt. Als de ballon de grond raakt, moet de speler terug naar zijn startplaats en opnieuw beginnen. Ook als de ballon de grond raakt bij het overgeven aan de volgende! Het spel is uit, als het hele team aan de beurt is geweest. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.

Eetestafette
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Laat ze om de beurt naar de overkant rennen, waar voor ieder team een zak klaarligt. In die zakken zitten verschillende etenswaren ingepakt in aluminiumfolie. Iedere speler moet een pakketje eruit pakken, open maken en opeten, ongeacht wat het is! Pas als het helemaal op is, mag de speler terug rennen en is de volgende aan de beurt. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.
Het is aan u om in te schatten, wat u de kinderen wel en niet kunt laten eten.

Hou de ballon hoog
De kinderen staan in een grote kring en moeten een ballon in de lucht zien te houden. Wel moet de ballon steeds door de volgende in de kring worden aangeraakt. Echter voordat ze de ballon mogen slaan, moeten ze een woord roepen, dat past bij een van tevoren afgesproken thema. Degene, die een fout woord gebruikt, geen woord weet of de ballon laat vallen, is af en moet uit de kring.

Eiergooien
Vorm groepjes van twee. De spelers gaan tegenover elkaar staan op één meter afstand van elkaar. Het is de bedoeling, dat ze een ongekookt ei naar elkaar overgooien. Iedere keer als het ei één keer heen en weer gegooid is, zet één van de spelers een stap achteruit. Het tweetal, dat het ei het langst kan overgooien, zonder dat het ei valt, heeft gewonnen.

Bal gooien 'Ezelen'
Maak een korf of gebruik een echte korf en laat ieder kind om de beurt gooien met een bal. Elke misgegooide bal levert een letter op van het woord 'ezel'. Als het woord compleet is, mag de speler niet verder spelen. Degene, die als laatste over is, heeft gewonnen.

Lees meer..


Doorgeefspel
Verdeel de groep in twee teams, ieder team vormt een rij. De eerste van elk team krijgt een bal(lon). Op het startsein moeten de spelers de bal(lon) tussen de benen naar achteren doorgeven. Als de laatste de bal(lon) krijgt, rent hij naar voren en wordt de bal(lon) opnieuw doorgegeven, tot de beginnende speler weer vooraan staat. Het team, dat het eerste klaar is, heeft gewonnen.

In de knoop
De groep gaat in een kring staan met hun gezichten naar binnen. Laat ze allemaal hun rechterhand uitsteken en hiermee de hand van een ander vast te pakken. Vervolgens moet dit ook met de linkerhand gebeuren. De bedoeling is nu om te kijken of ze de knoop kunnen ontwarren zonder de handen los te laten.

Schatzoeken
Dit is een leuk activiteit als u meer ruimte ter beschikking heeft!
Verstop ergens op het terrein een schat en allerlei hints, die leiden naar de schat. Schrijf de hints in de vorm van een raadsel, dat iets zegt over de plaats van de volgende hint. Verdeel de groep in gelijke teams en laat ze op zoek gaan naar de schat. Laat elke groep zijn eigen route naar de schat volgen, door gebruik te maken van verschillende kleuren enveloppen. Elke groep mag alleen zijn eigen kleur open maken. Op die manier kunt u ze wel langs dezelfde punten sturen, maar de volgorde veranderen. De groep, die het eerst de schat heeft gevonden, mag hem houden.

Lees meer..

Slaapfeest

- Uitnodiging:
Koop (papieren) poppetjes of zoek leuke afbeeldingen op het internet en druk deze af. Maak telkens met 2 stukken karton, die iets groter dan een poppetje zijn, een slaapzak. Vouw het bovenste karton om als een omgeslagen deken. Zorg er voor, dat de binnenkant een andere kleur heeft. Maak een kussen uit een stukje 'cotton filler'. Stop het poppetje in de slaapzak en schrijf de uitnodiging en info op de bovenkant.

- Benodigdheden:
Pyjama's, tandenborstel en tandpasta, eventueel een knuffel, logeerbedden/luchtbedden/matrassen, kussens en beddengoed. Vraag aan de (ouders van de) gasten of ze hier zelf voor kunnen zorgen.

- Aanvangstijd:
Laat de kinderen rond etenstijd komen, zodat de groep de avond kan beginnen met een gezamelijk etentje.

- Menu:
Hou het vooral simpel! De beste keuze is waarschijnlijk frites met iets erbij. Er zijn namelijk niet veel kinderen, die dit niet lusten. Andere opties zijn: pizza, pannenkoeken of chinees.

- Activiteiten:
Afhankelijk van de interesse van de groep kunt u er een disco-avond, filmavond of spelletjesavond van maken.

Oudere kinderen houden vaak ook van een avondje griezelen met een spannende film en/of het vertellen van griezelverhalen.

- Gebruik bijvoorbeeld dit griezelverhaal: 
De gemene heks
Laat de groep in een kring op de grond zitten in een (schemer)donkere kamer en vertel een verhaal over een gemene oude heks, die in stukken uit elkaar valt. Laat ondertussen een zak rondgaan, als u over een lichaamsdeel vertelt en laat de gasten er ondertussen in voelen. Gebruik bv gepelde druiven voor de ogen, een plak perzik uit blik voor de tong, gedroogde mais voor de tanden, gekookte spaghetti voor de hersenen, een grote gepelde tomaat voor het hart, lintmacaroni voor de ingewanden, gelei voor de lever, etc. Laat ze raden welke etenswaar u voor elk lichaamsdeel heeft gebruikt. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

- Slaapruimte:
Het is uiteraard het leukste als de hele groep bij elkaar kan slapen. Schuif eventueel de meubelen in uw woonkamer aan de kant om plaats te maken voor alle slapers.

- Tip:
Plan dit feestje op een vrijdag, zo hebben de kinderen nog het hele weekend om bij te komen van het feest. Want het heet dan wel een slaapfeest, maar de sport is natuurlijk om zo lang mogelijk wakker te blijven!

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Banner hapjes

Heeft u weinig tijd of wilt u tijdens het feest zelf niet te veel tijd in de keuken doorbrengen? Maar wilt u wel lekkere hapjes serveren? En catering is te duur? Kijk dan eens bij deze ideeën.

Banner organisatietips vrijgezellenfeest

Gaat uw vriend of vriendin, broer of zus trouwen? Organiseer dan een vrijgezellenfeest voor hem of haar. Hier vindt u allerlei tips voor de organisatie van een vrijgezellenfeest. Bekijk ze allemaal of ga direct naar een bepaald onderwerp.

banner organisatietips tienerfeest.jpg


Voor deze leeftijdsgroep zijn vrienden en vriendinnen heel belangrijk. Het liefst doen ze alles samen en een verjaardag zonder vriendengroep kan dan ook absoluut niet. Vaak denken ouders dat het organiseren van een feest voor een tiener heel lastig, duur en niet mogelijk is door alle eisen die de tieners stellen. Alleen zo moeilijk hoeft het organiseren van een tienerfeest niet eens te zijn!

Ga er een keer voor zitten met uw zoon of dochter en zorg er voor dat alles van onderstaande checklist goed afgesproken is. Zo kom je op de avond van het feest niet voor verassingen te staan en verloopt alles vlekkeloos.

Bekijk tienerfeesten..

Locatie van het feest

De locatie van een feest is een van de eerste dingen waar je over na moet denken bij het organiseren van een feest. Ga je het tienerfeest bij jou thuis vieren? Of toch bij een externe locatie? Het blijft altijd een lastige vraag bij de organisatie. Er zijn een paar dingen die je jezelf kunt afvragen om snel te kunnen beslissen over de locatie. Namelijk:
- Hoeveel mensen komen er op het feest?
- Past dit bij je thuis?
- Heb je zin om alles zelf te organiseren en aan te kleden?
- Is er budget voor een externe locatie?

Bij het kiezen van je eigen huis is het wel goed om te bedenken dat je achteraf alles zelf moet opruimen. Niet iedereen is daar even blij mee en zal daarom dus sneller voor een externe locatie. Ook bonje met de buren kan de reden zijn dat je misschien het toch ergens anders wilt laten vieren. Het hangt allemaal af van de 4 vragen hierboven, die je jezelf moet stellen.

Als je dan misschien toch denkt dat een externe feestlocatie een beter en handiger idee is, is er nog iets wat je jezelf zou kunnen afvragen:
- Is er een feestlocatie bij mij in de buurt?
Kijk hier voor feestlocaties!

Uitnodigen van de gasten

feest met gasten

Een aantal jaar geleden ging het uitnodigen van de gasten altijd via een kaartje. Een uitnodiging ook wel genoemd. Tegenwoordig gaat alles heel anders en worden 

er amper nog uitnodigingen via de post verzonden.

De komst van Facebook heeft het organiseren van een tienerfeest wel echt een stuk makkelijker gemaakt. Aangezien vrijwel iedereen een Facebook account heeft, kan je met een druk op de knop al je vrienden uitnodigen! Iedereen krijgt dan een melding en kan op de pagina van het feest aangeven of die aanwezig is, misschien aanwezig is of niet kan. Ook is het toevoegen van een locatie en adres aan je evenement en het instellen van een begin en eindtijd mogelijk. Daarom is Facebook tegenwoordig de makkelijkste manier om het te organiseren.

Aankleding van het feest

Nadat je hebt nagedacht over de locatie en je de tieners hebt uitgenodigd, is het tijd om te kijken naar de aankleding van het feest. Als je gekozen hebt om het feest op een externe locatie te vieren, wordt vaak alles voor je uit handen genomen en hoef je niet echt veel meer te doen qua aankleding.

Als je er voor kiest om het feest in je eigen huis te vieren, is het erg leuk om het allemaal goed aan te kleden. Denk aan een partytent of heaters in de tuin om iedereen buiten warm te houden of bijvoorbeeld mooie steigerhouten statafels en ander meubilair. Dit kun je zelf kopen maar ook huren bij diverse bedrijven. 
Kijk hier voor aankleding!

Ouders aanwezig of niet?

Waarschijnlijk heb je al gehoord van je zoon of dochter dat ze het liefst hebben dat je er niet bij bent tijdens het feest. Dit is heel logisch, want een tiener wilt het liefst alleen met zijn vrienden zijn. Het is natuurlijk ‘zijn’ feestje en het zijn haar of zijn vrienden.

Spreek dit van te voren goed met elkaar af en hou contact. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld boven in je huis te zijn als het feest zich beneden afspeelt.

Muziek

dj boekenDe juiste keuze van muziek op een feest is erg belangrijk voor de sfeer en de verloop van het feestje. Voor elke leeftijdscategorie hoort er een andere muziekstijl en het ligt ook aan de persoonlijke voorkeur van de tieners. De tieners weten zelf wat zij het leukst vinden en het meest actueel is.

Daarom is het natuurlijk leuk om die taak aan de tiener zelf te geven. Op diensten zoals Spotify of Youtube is het heel simpel om een afspeellijst te maken en die tijdens het feest af te laten spelen. Wanneer er wat meer budget is, is het ook een optie om een DJ in te huren op locatie. Veel mensen denken dat het inhuren van een DJ veel geld kost en veel gedoe, maar dat hoeft dus niet. Er zijn veel DJ’s die als hobby op kleine feestjes draaien en dus voor een kleine vergoeding de hele avond het feest op de kop zetten. 
Kijk hier voor een DJ!

Ook een juiste geluidsinstallatie is belangrijk. Bij een kleinschalig feestje van 5 tieners is een kleine box wel voldoende voor op de achtergrond. Alleen zodra er een stuk of 15 tieners bij jou over de vloer komen, is het al snel nodig om een echte geluidsinstallatie in huis te hebben. Het is mogelijk om grotere boxen of zelfs gehele geluidsinstallaties te huren op elke locatie. 
Kijk hier voor geluidsinstallaties!

Tijd van het feest

De duur en de begin- en eindtijd van het tienerfeest hangt af van verschillende factoren. Ten eerste hangt het af van de leeftijd van de tieners. Als ze meer richting de 16 of 17 jaar zitten, gaat het feest al vaker tot 1 of 2 uur ’s nachts door. Vraag dus bijvoorbeeld aan andere ouders tot hoe laat de feesten bij hun thuis doorgaan.

Ook is het belangrijk met de buren te bespreken en het op tijd aan te geven dat je een feest aan het plannen bent. Het is niet fijn om als buurman opeens de hele nacht wakker te liggen en niet kunnen slapen door de herrie en muziek van hiernaast. Vaak hebben buren begrip dat het tot iets later doorgaat dan 10 uur en zullen dan ook niet voor je deur op de stoep staan of de politie bellen.

Eten en hapjes verzorgen

tienerfeest eten

Bij het organiseren van een feest moet je ook denken aan wat versnaperingen voor de gasten. Eerst was het makkelijk om met een paar zakken chips iedereen tevreden te houden. 

Op een tienerfeest worden er ook warme borrelhapjes verwacht. Hapjes zoals bitterballen, kleine frikandellen, bami hapjes of kipnuggets. In elke supermarkt kun je in de diepvries wel een doos met allemaal lekkere hapjes vinden voor in de frituur. Liever wat gezonder? Ze hebben tegenwoordig ook hapjes die in de oven voorverwarmd kunnen worden en daarna lekker opgegeten.

Het voorbereiden van zulke hapjes kan erg veel tijd innemen en niet iedereen heeft een frituur thuis. Dan is het ook mogelijk om deze hapjes te bestellen en te laten verzorgen door een catering bedrijf. Er zijn overal in Nederland diverse cateringbedrijven die voor elke gelegenheid de bijpassende hapjes hebben. 
Kijk hier voor cateringbedrijven!

Foto’s van het feest

Het is altijd leuk om foto’s te hebben als herinnering aan een feest. Ook tieners vinden het erg leuk om samen op de foto te gaan wanneer ze op een feest zijn. Tegenwoordig hebben alle tieners ongeveer wel een smartphone, dus foto’s worden vaak door de tieners zelf gemaakt door selfies of groepsfoto’s.

Toch is het nog vetter en leuker om echt mooie professionele foto’s over te houden aan een tienerfeest. Je hoeft dan niet de hele avond rond te lopen met een camera en je houdt er hoge kwaliteitsfoto’s aan over. 
Kijk hier voor diverse fotografen!

Spelletjes

Hoewel de jeugd zich vaak te groot voelt voor spelletjes, zullen onderstaande suggesties ook bij tieners in de smaak vallen.
Kijk hier voor organistatietips voor spelletjes!

Hints
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei opdrachten (makkelijker en moeilijker). Dit kunnen woorden zijn, maar ook titels van boeken, een film, artiesten, etc. Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed uit te beelden, dat de andere leden van zijn team het ant-woord raden. Spreek vantevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team het binnen de afgesproken tijd heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.

Pictionary
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei woorden (makkelijker en moeilijker). Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed te tekenen, dat de andere leden van zijn team raden wat het is. Gebruik hiervoor een groot krijtbord met krijt of een flapover met stiften. Spreek vantevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team binnen de afgesproken tijd het woord heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.

Mijn prins is...
Dit is een spel voor een echt meidenfeest. Hoe ouder de deelnemers hoe ontdeugender de eigenschappen wellicht worden, u bent gewaarschuwd.
De meiden zitten in een kring bij elkaar. De jarige mag beginnen met "Mijn prins is..." en zegt iets over haar droomprins, bijvoorbeeld "Mijn prins is knap". De volgende in de kring moet herhalen wat de vorige zei en zelf iets toevoegen aan de beschrijving van hun prins, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe agent". Iedere volgende speler voegt weer iets aan de beschrijving van de droomprins toe, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe agent, die graag sport", etc. Wie iets vergeet of de verkeerde volgorde gebruikt, is af en schuift iets uit de kring. Win-naar is degene, die dit het langste volhoudt.

Kadootje doorgeven
Pak van tevoren een cadeau in 10 verschillende lagen inpakpapier in. Elke keer als de muziek stopt, mag er een laag van worden afgehaald. De speler, die de laatste laag verwijdert, heeft gewonnen en mag het cadeau houden.

Handje knijp
Verdeel de groep in twee gelijke teams en laat ze in twee rijen naast elkaar gaan zitten met de gezichten naar elkaar toe. Aan het hoofd zit de spelleider met een munt in de hand tussen de twee eerste spelers in. Aan het einde van de rij, tussen de laatste twee spelers in, ligt een voorwerp. De teamleden houden elkaars hand vast en sluiten hun ogen. Behalve de eerste twee spelers, zij mogen kijken hoe de spelleider met de munt tost. Bij 'munt' gebeurt er niets. Maar bij 'kop' moeten ze zo snel mogelijk in de hand van hun buurman knijpen. Die moet weer knijpen in zijn buurman's hand, etc. Als de laatste speler wordt geknepen, moet hij zo snel mogelijk het voorwerp uit het midden pakken. Gewonnen heeft het team, dat het eerst het voorwerp te pakken heeft. Vervolgens mag elke speler van dit team een plaats opschuiven. Het spel begint dan weer opnieuw. Het team, dat het eerste weer terug zit op de beginplek heeft gewonnen.

Sinaasappel doorgeven
Verdeel de groep in teams van gelijk aantallen. Elk team vormt een rij en krijgt één sinaasappel. Het is de bedoeling, dat de sinaasappel zo snel mogelijk wordt doorgegeven van de eerste naar de laatste, door alleen de keel en kin te gebruiken. Als de sinaasapppel valt, moet het team weer opnieuw beginnen. Winnaar is het team, dat deze opdracht het snelst uitvoert.
Overzicht van organistatietips voor spelletjes!

Telefoonspel
Laat de kinderen plaatsnemen in een sluitende kring op de grond of op stoelen. Eén speler staat in het midden en zegt: "Telefoon voor..." en vult dit aan met een bepaalde beschrijving. Enkele voorbeelden: "Telefoon voor iedereen met veters, voor iedereen met een broer, voor iedereen die pizza lust", etc. De 'omroeper' hoeft dit overigens zelf niet te hebben of te zijn! Vervolgens is het de bedoeling, dat iedereen op wie de beschrijving betrekking heeft, zo snel mogelijk van plek verwisselt. Het is echter verboden om op de plaats naast je te gaan zitten. De persoon in het midden probeert ondertussen om zelf op een lege plek plaats te nemen. Als het niet lukt, moet de speler in het midden het nog eens opnieuw proberen met een nieuw telefoontje. Als het wel lukt, is degene, die niet meer kan gaan zitten, de volgende die een telefoonbericht verzint.

Ballonrace
Iedere speler bindt met een touwtje een opgeblazen ballon aan zijn enkel. De spelers moeten nu proberen elkaars ballon kapot te trappen. Winnaar is degene, die als laatste zijn ballon heel weet te houden.

Eetestafette
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Laat ze om de beurt naar de overkant rennen, waar voor ieder team een zak klaarligt. In die zakken zitten verschillende etenswaren ingepakt in aluminiumfolie. Iedere speler moet een pakketje eruit pakken, open maken en opeten, ongeacht wat het is! Pas als het helemaal op is, mag de speler terug rennen en is de volgende aan de beurt. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.
Leuke organistatietips voor spelletjes!

Hou de ballon hoog
De kinderen staan in een grote kring en moeten een ballon in de lucht zien te houden. Wel moet de ballon steeds door de volgende in de kring worden aangeraakt. Echter voordat ze de ballon mogen slaan, moeten ze een woord roepen, dat past bij een vantevoren afgesproken thema. Degene, die een fout woord gebruikt, geen woord weet of de ballon laat vallen, is af en moet uit de kring.

Tandenstokerspel
Verdeel de groep in twee teams, die achter elkaar gaan staan of zitten. Iedere speler neemt een tandenstoker in zijn mond. De voorste speler begint met een olijf of iets dergelijks op de tandenstoker te prikken en probeert deze over te geven aan de volgende persoon, zonder hun handen te gebruiken. Als de olijf valt, moet weer bij het begin worden begonnen. De groep, die dit het eerste klaarspeelt, heeft gewonnen.Het wordt makkelijker als u rietjes en krakelingen gebruikt.

De gemene heks
Laat de groep in een kring op de grond zitten in een (schemer)donkere kamer en vertel een verhaal over een gemene oude heks, die in stukken uit elkaar valt. Laat ondertussen een zak rondgaan, als u over een lichaamsdeel vertelt en laat de gasten er ondertussen in voelen. Gebruik bv gepelde druiven voor de ogen, een plak perzik uit blik voor de tong, gedroogde mais voor de tanden, gekookte spaghetti voor de hersenen, een grote gepelde tomaat voor het hart, lintmacaroni voor de ingewanden, gelei voor de lever, etc. Laat ze raden welke etenswaar u voor elk lichaamsdeel heeft gebruikt. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

Doorgeefspel
Verdeel de groep in twee teams, ieder team vormt een rij. De eerste van elk team krijgt een bal(lon). Op het startsein moeten de spelers de bal(lon) tussen de benen naar achteren doorgeven. Als de laatste de bal(lon) krijgt, rent hij naar voren en wordt de bal(lon) opnieuw doorgegeven, tot de beginnende speler weer vooraan staat. Het team, dat het eerste klaar is, heeft gewonnen.
Tips en ideeën voor spelletjes!

Paarden en ruiters
Dit is een variant op de 'stoelendans'. De jongens moeten met één minder starten dan de meisjes. Laat de deelnemers rondlopen op muziek en zo gauw als de muziek stopt, moeten de meisjes op de rug van een jongen 'springen'. Het meisje zonder jongen, oftewel de ruiter zonder paard is af. Haal vervolgens een jongen uit het spel en speel het spel opnieuw. Net zolang tot er nog maar één paard en ruiter over zijn.

Sleutelspel
Vorm twee teams en laat ze in een rij naast elkaar gaan staan. Geef ieder team een grote sleutel met daaraan een héél lang touw. De sleutel moet door truien, rokken, broeken worden gehaald en dan aan de volgende worden doorgegeven, die hetzelfde doet. Tot de sleutel bij de laatste speler door de kleren is gehaald. Het team, dat het snelst is, heeft gewonnen.Dit spel wordt pas echt een giller (letterlijk en figuurlijk) als de sleutels en touwen eerst een aantal uur in de diepvries hebben gelegen.

De fotograaf
Laat de jongens en meisjes allemaal uit de kamer gaan. Loot een jongen en een meisje, die als eerste weer de kamer in moeten. Loot daarna nog een keer voor wie de fotograaf mag zijn. Deze fotograaf gaat nu ook de kamer in en mag het stel poseren voor een echt 'romantische' trouwfoto. Als hij klaar is, moet hij echter de plaats van de persoon van zijn sekse innemen. Maak gauw een foto! Loot daarna voor het volgende stel en de volgende fotograaf.

Ik heb nooit...
Geef iedere speler 10 à 20 snoepjes, nootjes of iets dergelijks. De jarige mag beginnen en verklaart (naar waarheid) iets, dat begint met: "Ik heb nooit...." Bijvoorbeeld "Ik heb nooit een meisje gekust". De spelers, die dit wel al eens hebben gedaan moeten één van hun snoepjes opeten. Laat iedereen aan de beurt komen. Wie de meeste snoepjes overhoudt, heeft gewonnen. Hou in de gaten, dat de uitspraken niet te ver gaan!
Organistatietips voor spelletjes!

Waarheid of uitdaging
Dit spel is in Amerika bekend als 'Truth or Dare'. Laat de groep in een kring (op de grond) plaatsnemen. Loot wie mag beginnen, hij/zij mag als eerste iemand uitkiezen om de vraag aan te stellen:"Waarheid of uitdaging?". Kiest de ander "Waarheid", dan moet hij de volledige waarheid antwoorden op welke vraag dan ook. Of hij/zij kiest voor "Uitdaging" en krijgt een opdracht, die moet worden uitgevoerd. De persoon moet dus kiezen zonder dat hij weet welke vraag of uitdaging wordt verzonnen.

Enkele voorbeeldvragen: Wie in de hele wereld zou je het liefste eens willen kussen? Wie is de knapste persoon, die je kent? Enkele voorbeelduitdagingen: Zing een liefdesliedje voor de groep! Drink in één keer een glas water leeg!

Hou het verloop van het spel in de gaten. Bepaal of vragen en uitdagingen niet te ver gaan en hou in de gaten, dat iedereen even vaak aan de beurt komt.

Opmaakwedstrijd
Dit is uiteraard bedoeld voor een meidenfeest.
Hou een opmaakwedstrijd, maar laat de meiden zich opmaken zonder een spiegel te gebruiken. Degene met de meest mislukte poging, is de winnaar. Vergeet vooral niet om foto's van het resultaat te maken (wellicht ooit te gebruiken tijdens een toekomstige bruiloft, je weet maar nooit).

Kauwgumspel
Leg voor iedere speler een kauwgum op een bord en bedek deze met slagroom (uit een spuitbus). Het is de bedoeling, dat ze zo snel mogelijk de kauwgum te pakken weten te krijgen (met de handen op de rug) en er een bel mee blazen. Wie is het snelste?
Lees meer organistatietips voor spelletjes!

Gezellig avondje 

Aanvangstijd:
Laat de jeugd rond etenstijd komen, zodat de groep de avond kan beginnen met een gezamelijk etentje.

Activiteiten:
Afhankelijk van de interesse van de groep kunt u er een disco-avond, filmavond of spelletjesavond van maken.
Of kies voor een avondje griezelen met een spannende film en/of het vertellen van griezelverhalen.

Logeerpartij

Benodigdheden:
Pyjama's, tandenborstel en tandpasta, logeerbedden/ luchtbedden/matrassen, kussens en beddengoed. Vraag aan de (ouders van de) gasten of ze hier zelf voor kunnen zorgen.

Aanvangstijd:
Laat de jeugd rond etenstijd komen, zodat de groep de avond kan beginnen met een gezamelijk etentje.

Activiteiten:
Afhankelijk van de interesse van de groep kunt u er een disco-avond, filmavond of spelletjesavond van maken.
Of kies voor een avondje griezelen met een spannende film en/of het vertellen van griezelverhalen.

Slaapruimte:
Het is uiteraard het leukste als de hele groep bij elkaar kan slapen. Schuif eventueel de meubelen in uw woonkamer aan de kant om plaats te maken voor alle slapers.

Tip:
Plan dit feest op een vrijdag, zo hebben de kinderen nog het hele weekend om bij te komen van de logeerpartij.

Bekijk tienerfeesten..