Zoek hier

Alles over het huren van een partytent

De partytent is een graag geziene gast op een buitenfeest. Hij beschermt tegen regen, wind en zon en brengt bovendien sfeer. Een partytent of feesttent is er in allerlei soorten en maten zodat er voor iedere gelegenheid een aantrekkelijke variant is, die er voor zorgt dat de gasten comfortabel kunnen genieten van het feest.

Een geschikte partytent huren voor jouw feest doe je in een handomdraai en als je de voorwaarden daarvoor goed op een rijtje hebt, heb je alleen maar plezier van een partytent op jouw feest. De meest gestelde vragen en antwoorden rondom de huur van een partytent zetten we daarom graag voor jou op een rij:

1. Hoe groot moet de partytent zijn?
het formaat van de partytent is afhankelijk van het aantal gasten op je feest en het doel waarvoor je de tent gaat gebruiken. Is het om te dansen, om te eten of voor een staande receptie? De regel die meestal wordt gehanteerd om de oppervlakte te berekenen is: reken ongeveer 1 vierkante meter per gast. Zit de gast aan tafel of wil je meer ruimte per gast? Tel er dan 0,2 tot 0,5 m2 bij op per gast. Is er daarnaast ruimte nodig voor een buffet of een podium voor de band of DJ, een bar of een garderobe? Dan is er afhankelijk van je wensen ook nog 3 tot 12 vierkante meter extra nodig per onderdeel. Voor deze extra’s is het aan te raden om te overleggen met de verhuurder en je goed te laten informeren over de mogelijkheden.

2. Hoeveel mensen passen er in een tent?
Het antwoord op deze vraag is voor een deel hierboven al gegeven. Afhankelijk van het soort feest of evenement kun je natuurlijk ook voor meerdere tenten en maten kiezen. Een danstent, een eettent, een loungetent of een garderobetent. Gaat alles zich sowieso in de tent afspelen of dient de tent meer als extra tegen bijvoorbeeld zon of als verdeling van diverse activiteiten? Als je deze vragen duidelijk hebt, kun je met behulp van vraag 1 bepalen hoeveel mensen er in de tent moeten passen.

3. Moet je de tent zelf opbouwen of kun je hulp krijgen bij het opbouwen van de tenten?
Afhankelijk van de soort tent die je huurt, is het mogelijk om de tent eenvoudig zelf op te bouwen en af te breken. Dit is meestal het geval bij de trektenten en de standaard kleine partytenten. De grotere tenten worden altijd door de verhuurder opgebouwd en afgebroken. De kosten hiervoor zijn soms bij de prijs van de huur inbegrepen, maar ze kunnen ook apart berekend worden.

4. Is het mogelijk de partytent zelf op te halen en terug te brengen?
Als het gaat om een tent die je zelf kunt opbouwen en afbreken, kan er meestal afgesproken worden dat je de tent zelf ophaalt en terugbrengt. Als de tent door de verhuurder wordt opgebouwd en afgebroken wordt de tent door hem meegenomen op het vooraf afgesproken tijdstip van op- en afbouw.

5. Is een vloer nodig in een partytent?
Een vloer is niet altijd nodig, maar voorkomt wel dat gras kapot gelopen wordt of dat kou te veel optrekt. Ook als er gedanst gaat worden is een vloer aan te raden.

6. De ondergrond is niet helemaal vlak, is dit erg?
Ook op een niet helemaal egale ondergrond kan een feesttent geplaatst worden. Ook dit is weer afhankelijk van het formaat en waarvoor de tent gebruikt gaat worden. Het kan dan nodig zijn om een zwevende vloer te gebruiken om obstakels en oneffenheden weg te werken.

7. Kun je in de winter ook een partytent huren?
Ook in de winter kan een tent uitkomst bieden om extra ruimte te creëren op een feest of evenement of extra beschutting te bieden. Er zal dan gekozen worden voor een dichte tent, meestal met vloer. Met behulp van heaters kan de tent goed warm gehouden worden zodat de kou geen belemmering vormt voor een gezellig feest.

8. Zijn de tenten brandveilig?
De materialen van de grotere partytenten zijn veelal geïmpregneerd om brandbaarheid tegen te gaan. Afhankelijk van waar je de tent gaat plaatsen zijn er soms (strenge) eisen met betrekking tot brandveiligheid en gebruikte materialen. Wordt er bijvoorbeeld gewerkt met een fornuis of barbecue dan is het raadzaam ook te informeren naar het gebruik van brandvertragende tentzeilen.

9. Is een partytent waterdicht?
Omdat in verreweg de meeste gevallen een tent gehuurd wordt juist om er zeker van te zijn dat de gasten droog blijven bij regen, zijn partytenten waterdicht bij normale regenval. Het kan verstandig zijn hierover navraag te doen en afspraken over te maken bij het afsluiten van de huurovereenkomst.

10. Kun je ook extra’s huren bij een partytent?
Naast een vloer die in sommige gevallen handig kan zijn in verband met vocht, oneffenheid of kou, kun je vaak ook heaters of tentverwarming huren om de kou te verdrijven. Is je feest ’s avonds in het donker dan is de verlichting ook iets om over na te denken. De meeste verhuurders hebben hier mooie oplossingen voor. Verder zijn de tenten vaak uit te breiden met oprolbare zijwanden of wanden met plastic ramen. Ook bieden veel verhuurders extra’s aan op het gebied van de inrichting van de tent. Denk hierbij aan tafels, statafels, stoelen, podia en bars.

11. Moet er ook borg betaald worden voor de partytenten?
Het al dan niet betalen van een borg voor de partytent is geheel afhankelijk van de verhuurder. Sommige verhuurders rekenen geen borg, anderen weer wel.

We sluiten af met een tip:
Lees altijd goed de voorwaarden en informatie van de partytentverhuurder door en vraag extra informatie bij onduidelijkheden. Zo ga jij zeker de juiste tent(en) op jouw feest krijgen zodat de gasten op een comfortabele manier kunnen genieten.
Overzicht verhuurders

Een tent op een feest is een veelzijdig inzetbaar en vaak onmisbaar onderdeel van een geslaagd feest.

Een partytent geeft beschutting bij regen of wind, maar kan ook de nodige schaduw of koelte bieden bij mooi weer. Bovendien kun je met een of meerdere tenten sfeer geven en ruimte creëren die je anders niet had.

Groot, klein, open, dicht, airconditioned, met of zonder ramen, luifels of andere accessoires, voor ieder feest is een geschikte tent te vinden, zodat je deze vervolgens figuurlijk op z’n kop kunt zetten met een topfeest!

11 meestgestelde vragen

Vanaf € 75,00
's-Gravenzande
Wij van Feestverhuur Westland leveren allerlei verschillende maten partytenten. Het is mogelijkheid om deze door ons te laten opbouwen en afbreken.
Vanaf € 42,35
Zwolle
Wij zijn een bedrijf dat professionele partytenten, statafels, heaters, springkussens, Abraham, Sarah en nog veel meer verhuren.
Vanaf € 70,00
Weesp
Partytenten zijn er in verschillende maten (3x4, 4x4, 5x5 en 6x3 meter) en op te zetten met dak en zijwand voor extra beschutting of alleen met dak voor meer ventilatie.
Vanaf € 75,00
's-Gravenzande
David van Schie party rental is uw professionele leverancier met service. Kwaliteit in materiaal, stiptheid in leveren, flexibel en persoonlijk benadrukken ons bedrijf.
Vanaf € 50,00
Deventer
Bij Party Verhuur Salland kunt u terecht voor van alles voor uw feest, van partytent tot koffiekop. Wij hebben mooie producten voor een leuke prijs.
Vanaf € 50,00
Leidschendam
Verhuur van Partytenten vanaf 3x3m. Diverse afmetingen mogelijk en door het koppelen van onze tenten zijn ook zeer grote tenten mogelijk.
Vanaf € 35,00
Rotterdam
Diverse Easy Up Tenten, Partytenten, Pagodetenten en Aluhal/ Eventpaviljoenen. Mogelijk op elke locatie in bijna heel Nederland!
Vanaf € 75,00
Spijkenisse
Huur nu een partytent in de regio Spijkenisse! Snel op te bouwen inclusief wit brandvertragend pvc doek.
Vanaf € 45,00
Leek
Met verschillende maten in het aanbod, is de juiste tent voor jouw feest zo gevonden.
Vanaf € 125,00
Haarlem
Binnenkort een verjaardag of ander feest? Dan kunt u wel top kwaliteit tenten gebruiken! Van pagodetenten tot stretchtenten.