starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflame

Organisatietips voor Versieringen

Banners versiering

Hieronder vindt u ideeën voor versieringen, waarmee u uw feest of het feest van uw kind op een leuke manier kunt aankleden. Bekijk ze allemaal of ga direct naar een bepaald onderwerp.

Schakelslinger

Waarschijnlijk één van de bekendste zelfmaakslingers, die u ook heel eenvoudig met kinderen kunt maken. De slinger wordt gemaakt van stroken papier. Plak het ene uiteinde van een strook op het andere uiteinde, dit is de eerste schakel. Haal een nieuwe strook door de eerste schakel en plak de uiteinden weer op elkaar. Ga zo door tot de gewenste lengte is bereikt. Maak de slinger in één kleur of gebruik verschillende kleuren door elkaar.

Variaties:

- smalle en brede stroken afwisselen
- kleuren afwisselen in een patroon
- stroken knippen met een figuurschaar
- extra schakels toevoegen

Vlaggetjesslinger

Knip grote ruiten uit gekleurd papier, vouw ze dubbel en plak de kanten op elkaar om een lang touw. Maak de slinger in één kleur of gebruik allerlei kleuren door elkaar.

Variaties:

- versieren met papier, stiften of verf
- kleuren afwisselen in een patroon
- ruiten knippen met een figuurschaar
- ponsrandjes langs de zijkanten
- plaatjes passend bij het thema erop
- foto van de jarige erop

Bloemetjesslinger

Knip grote bloemen uit gekleurd papier, en hang ze met een lintje naast elkaar aan een lang lint. Maak de slinger in één kleur of gebruik allerlei kleuren door elkaar. Hang de bloemen eventueel op verschillende hoogtes aan het lint. Maak de slinger extra feestelijk en kleurrijk door serpentines of stroken crêpepapier tussen de bloemen te hangen.

Figurenslinger

Knip grote eenvoudige figuren uit gekleurd papier, en hang ze met een lintje naast elkaar aan een lang lint. Allerlei figuren zijn mogelijk, bv. vliegtuigen, dieren, etc. Maak de slinger in één kleur of gebruik allerlei kleuren door elkaar. Hang de figuren eventueel op verschillende hoogtes aan het lint. Maak de slinger extra feestelijk en kleurrijk door serpentines of stroken crêpepapier tussen de figuren te hangen.

Cijferslinger

Knip de leeftijd van de jarige uit gekleurd papier, en hang ze met een lintje naast elkaar aan een lang lint. Maak de slinger in één kleur of gebruik allerlei kleuren door elkaar. Hang de figuren eventueel op verschillende hoogtes aan het lint. Maak de slinger extra feestelijk en kleurrijk door serpentines of stroken crêpepapier tussen de cijfers te hangen.

Harmonicaslinger

Vouw een strook gekleurd papier van circa 50 x 8 cm op als een harmonica. Teken op de voorkant een motief, maar zorg ervoor, dat een deel van de tekening aan beide zijden tot aan de rand doorloopt. Knip de vorm uit tot aan de vouwen en vouw de harmonica weer open. Maak meerdere stroken en plak ze achter elkaar tot de gewenste lengte. Maak de slinger in één kleur of gebruik meerdere kleuren.

Feestmobile

Omwikkel een hoepel met kerstslingers of crêpepapier. Maak verdeeld over de hoepel op vier plaatsen een touw vast en bind deze boven het midden samen. Hang uitgeknipte figuren met lint aan de hoepel. Denk bijvoorbeeld aan sterren, kroontjes, bloemen, etc.

Versierde ballonnen

Ballonnen worden extra feestelijk door er na het opblazen gegomde figuurtjes op te plakken.

Ballonbloemen

Maak opgeblazen ballonnen vast aan een plantenstokje en zet ze als een boeket in een vaas.

Papierbloemen

Plooi repen crêpepapier om een plantenstokje of ijzerdraadje en zet ze vast met een stukje plakband. Maak meerdere bloemen en zet ze als een boeket in een vaas.
Variaties:

- gebruik meer kleuren voor één bloem
- rand knippen met een figuurschaar

Pompons

Knip even grote cirkels uit vloeipapier en vouw ze twee keer dubbel, zodat een kwart cirkel overblijft. Naai een draad door elke kwart cirkel en zet deze vast, maar laat de draad wel wat langer. Vouw tenslotte de cirkels open en hang de pompon op aan de draad.

Variaties:

- gebruik meer kleuren voor één pompon
- cirkels knippen met een figuurschaar

Voetbalkrans

Geeft u een voetbalfeestje voor uw eigen voetbalfanaat? Maak dan deze mooie voetbalkrans om de kamer of de voordeur mee te versieren.

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 30285019
BTW: NL.85.92.72.734.B01