starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflamewarningshippingbox

Organisatietips voor Tienerfeesten

banner organisatietips tienerfeest.jpg


Voor deze leeftijdsgroep zijn vrienden en vriendinnen heel belangrijk. Het liefst doen ze alles samen en een verjaardag zonder vriendengroep kan dan ook absoluut niet. Vaak denken ouders dat het organiseren van een feest voor een tiener heel lastig, duur en niet mogelijk is door alle eisen die de tieners stellen. Alleen zo moeilijk hoeft het organiseren van een tienerfeest niet eens te zijn!

Ga er een keer voor zitten met uw zoon of dochter en zorg er voor dat alles van onderstaande checklist goed afgesproken is. Zo kom je op de avond van het feest niet voor verassingen te staan en verloopt alles vlekkeloos.

Bekijk tienerfeesten..

Locatie van het feest

De locatie van een feest is een van de eerste dingen waar je over na moet denken bij het organiseren van een feest. Ga je het tienerfeest bij jou thuis vieren? Of toch bij een externe locatie? Het blijft altijd een lastige vraag bij de organisatie. Er zijn een paar dingen die je jezelf kunt afvragen om snel te kunnen beslissen over de locatie. Namelijk:
- Hoeveel mensen komen er op het feest?
- Past dit bij je thuis?
- Heb je zin om alles zelf te organiseren en aan te kleden?
- Is er budget voor een externe locatie?

Bij het kiezen van je eigen huis is het wel goed om te bedenken dat je achteraf alles zelf moet opruimen. Niet iedereen is daar even blij mee en zal daarom dus sneller voor een externe locatie. Ook bonje met de buren kan de reden zijn dat je misschien het toch ergens anders wilt laten vieren. Het hangt allemaal af van de 4 vragen hierboven, die je jezelf moet stellen.

Als je dan misschien toch denkt dat een externe feestlocatie een beter en handiger idee is, is er nog iets wat je jezelf zou kunnen afvragen:
- Is er een feestlocatie bij mij in de buurt?
Kijk hier voor feestlocaties!

Uitnodigen van de gasten

feest met gasten

Een aantal jaar geleden ging het uitnodigen van de gasten altijd via een kaartje. Een uitnodiging ook wel genoemd. Tegenwoordig gaat alles heel anders en worden 

er amper nog uitnodigingen via de post verzonden.

De komst van Facebook heeft het organiseren van een tienerfeest wel echt een stuk makkelijker gemaakt. Aangezien vrijwel iedereen een Facebook account heeft, kan je met een druk op de knop al je vrienden uitnodigen! Iedereen krijgt dan een melding en kan op de pagina van het feest aangeven of die aanwezig is, misschien aanwezig is of niet kan. Ook is het toevoegen van een locatie en adres aan je evenement en het instellen van een begin en eindtijd mogelijk. Daarom is Facebook tegenwoordig de makkelijkste manier om het te organiseren.

Aankleding van het feest

Nadat je hebt nagedacht over de locatie en je de tieners hebt uitgenodigd, is het tijd om te kijken naar de aankleding van het feest. Als je gekozen hebt om het feest op een externe locatie te vieren, wordt vaak alles voor je uit handen genomen en hoef je niet echt veel meer te doen qua aankleding.

Als je er voor kiest om het feest in je eigen huis te vieren, is het erg leuk om het allemaal goed aan te kleden. Denk aan een partytent of heaters in de tuin om iedereen buiten warm te houden of bijvoorbeeld mooie steigerhouten statafels en ander meubilair. Dit kun je zelf kopen maar ook huren bij diverse bedrijven. 
Kijk hier voor aankleding!

Ouders aanwezig of niet?

Waarschijnlijk heb je al gehoord van je zoon of dochter dat ze het liefst hebben dat je er niet bij bent tijdens het feest. Dit is heel logisch, want een tiener wilt het liefst alleen met zijn vrienden zijn. Het is natuurlijk ‘zijn’ feestje en het zijn haar of zijn vrienden.

Spreek dit van te voren goed met elkaar af en hou contact. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld boven in je huis te zijn als het feest zich beneden afspeelt.

Muziek

dj boekenDe juiste keuze van muziek op een feest is erg belangrijk voor de sfeer en de verloop van het feestje. Voor elke leeftijdscategorie hoort er een andere muziekstijl en het ligt ook aan de persoonlijke voorkeur van de tieners. De tieners weten zelf wat zij het leukst vinden en het meest actueel is.

Daarom is het natuurlijk leuk om die taak aan de tiener zelf te geven. Op diensten zoals Spotify of Youtube is het heel simpel om een afspeellijst te maken en die tijdens het feest af te laten spelen. Wanneer er wat meer budget is, is het ook een optie om een DJ in te huren op locatie. Veel mensen denken dat het inhuren van een DJ veel geld kost en veel gedoe, maar dat hoeft dus niet. Er zijn veel DJ’s die als hobby op kleine feestjes draaien en dus voor een kleine vergoeding de hele avond het feest op de kop zetten. 
Kijk hier voor een DJ!

Ook een juiste geluidsinstallatie is belangrijk. Bij een kleinschalig feestje van 5 tieners is een kleine box wel voldoende voor op de achtergrond. Alleen zodra er een stuk of 15 tieners bij jou over de vloer komen, is het al snel nodig om een echte geluidsinstallatie in huis te hebben. Het is mogelijk om grotere boxen of zelfs gehele geluidsinstallaties te huren op elke locatie. 
Kijk hier voor geluidsinstallaties!

Tijd van het feest

De duur en de begin- en eindtijd van het tienerfeest hangt af van verschillende factoren. Ten eerste hangt het af van de leeftijd van de tieners. Als ze meer richting de 16 of 17 jaar zitten, gaat het feest al vaker tot 1 of 2 uur ’s nachts door. Vraag dus bijvoorbeeld aan andere ouders tot hoe laat de feesten bij hun thuis doorgaan.

Ook is het belangrijk met de buren te bespreken en het op tijd aan te geven dat je een feest aan het plannen bent. Het is niet fijn om als buurman opeens de hele nacht wakker te liggen en niet kunnen slapen door de herrie en muziek van hiernaast. Vaak hebben buren begrip dat het tot iets later doorgaat dan 10 uur en zullen dan ook niet voor je deur op de stoep staan of de politie bellen.

Eten en hapjes verzorgen

tienerfeest eten

Bij het organiseren van een feest moet je ook denken aan wat versnaperingen voor de gasten. Eerst was het makkelijk om met een paar zakken chips iedereen tevreden te houden. 

Op een tienerfeest worden er ook warme borrelhapjes verwacht. Hapjes zoals bitterballen, kleine frikandellen, bami hapjes of kipnuggets. In elke supermarkt kun je in de diepvries wel een doos met allemaal lekkere hapjes vinden voor in de frituur. Liever wat gezonder? Ze hebben tegenwoordig ook hapjes die in de oven voorverwarmd kunnen worden en daarna lekker opgegeten.

Het voorbereiden van zulke hapjes kan erg veel tijd innemen en niet iedereen heeft een frituur thuis. Dan is het ook mogelijk om deze hapjes te bestellen en te laten verzorgen door een catering bedrijf. Er zijn overal in Nederland diverse cateringbedrijven die voor elke gelegenheid de bijpassende hapjes hebben. 
Kijk hier voor cateringbedrijven!

Foto’s van het feest

Het is altijd leuk om foto’s te hebben als herinnering aan een feest. Ook tieners vinden het erg leuk om samen op de foto te gaan wanneer ze op een feest zijn. Tegenwoordig hebben alle tieners ongeveer wel een smartphone, dus foto’s worden vaak door de tieners zelf gemaakt door selfies of groepsfoto’s.

Toch is het nog vetter en leuker om echt mooie professionele foto’s over te houden aan een tienerfeest. Je hoeft dan niet de hele avond rond te lopen met een camera en je houdt er hoge kwaliteitsfoto’s aan over. 
Kijk hier voor diverse fotografen!

Spelletjes

Hoewel de jeugd zich vaak te groot voelt voor spelletjes, zullen onderstaande suggesties ook bij tieners in de smaak vallen.
Kijk hier voor organistatietips voor spelletjes!

Hints
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei opdrachten (makkelijker en moeilijker). Dit kunnen woorden zijn, maar ook titels van boeken, een film, artiesten, etc. Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed uit te beelden, dat de andere leden van zijn team het ant-woord raden. Spreek vantevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team het binnen de afgesproken tijd heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.

Pictionary
Maak van tevoren opdrachtkaartjes met allerlei woorden (makkelijker en moeilijker). Stop de kaartjes vervolgens in een doos, mand of iets dergelijks. Verdeel de groep in twee teams, team nummer 1 begint. Een lid van dit team, komt naar voren om een kaartje te trekken. De bedoeling is om het woord op het kaartje zo goed te tekenen, dat de andere leden van zijn team raden wat het is. Gebruik hiervoor een groot krijtbord met krijt of een flapover met stiften. Spreek vantevoren een tijd af en gebruik voor de eerlijkheid een stopwatch of kookwekker. Als het team binnen de afgesproken tijd het woord heeft geraden, scoren zij een punt. Heeft het team het echter niet geraden, dan krijgt de tegenpartij nog 5 seconden om het juiste antwoord te geven. Hebben zij het goed geraden, dan krijgen zij het punt en spelen zij verder. Zolang als een team het goed heeft, mag het blijven spelen.

Mijn prins is...
Dit is een spel voor een echt meidenfeest. Hoe ouder de deelnemers hoe ontdeugender de eigenschappen wellicht worden, u bent gewaarschuwd.
De meiden zitten in een kring bij elkaar. De jarige mag beginnen met "Mijn prins is..." en zegt iets over haar droomprins, bijvoorbeeld "Mijn prins is knap". De volgende in de kring moet herhalen wat de vorige zei en zelf iets toevoegen aan de beschrijving van hun prins, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe agent". Iedere volgende speler voegt weer iets aan de beschrijving van de droomprins toe, bijvoorbeeld "Mijn prins is een knappe agent, die graag sport", etc. Wie iets vergeet of de verkeerde volgorde gebruikt, is af en schuift iets uit de kring. Win-naar is degene, die dit het langste volhoudt.

Kadootje doorgeven
Pak van tevoren een cadeau in 10 verschillende lagen inpakpapier in. Elke keer als de muziek stopt, mag er een laag van worden afgehaald. De speler, die de laatste laag verwijdert, heeft gewonnen en mag het cadeau houden.

Handje knijp
Verdeel de groep in twee gelijke teams en laat ze in twee rijen naast elkaar gaan zitten met de gezichten naar elkaar toe. Aan het hoofd zit de spelleider met een munt in de hand tussen de twee eerste spelers in. Aan het einde van de rij, tussen de laatste twee spelers in, ligt een voorwerp. De teamleden houden elkaars hand vast en sluiten hun ogen. Behalve de eerste twee spelers, zij mogen kijken hoe de spelleider met de munt tost. Bij 'munt' gebeurt er niets. Maar bij 'kop' moeten ze zo snel mogelijk in de hand van hun buurman knijpen. Die moet weer knijpen in zijn buurman's hand, etc. Als de laatste speler wordt geknepen, moet hij zo snel mogelijk het voorwerp uit het midden pakken. Gewonnen heeft het team, dat het eerst het voorwerp te pakken heeft. Vervolgens mag elke speler van dit team een plaats opschuiven. Het spel begint dan weer opnieuw. Het team, dat het eerste weer terug zit op de beginplek heeft gewonnen.

Sinaasappel doorgeven
Verdeel de groep in teams van gelijk aantallen. Elk team vormt een rij en krijgt één sinaasappel. Het is de bedoeling, dat de sinaasappel zo snel mogelijk wordt doorgegeven van de eerste naar de laatste, door alleen de keel en kin te gebruiken. Als de sinaasapppel valt, moet het team weer opnieuw beginnen. Winnaar is het team, dat deze opdracht het snelst uitvoert.
Overzicht van organistatietips voor spelletjes!

Telefoonspel
Laat de kinderen plaatsnemen in een sluitende kring op de grond of op stoelen. Eén speler staat in het midden en zegt: "Telefoon voor..." en vult dit aan met een bepaalde beschrijving. Enkele voorbeelden: "Telefoon voor iedereen met veters, voor iedereen met een broer, voor iedereen die pizza lust", etc. De 'omroeper' hoeft dit overigens zelf niet te hebben of te zijn! Vervolgens is het de bedoeling, dat iedereen op wie de beschrijving betrekking heeft, zo snel mogelijk van plek verwisselt. Het is echter verboden om op de plaats naast je te gaan zitten. De persoon in het midden probeert ondertussen om zelf op een lege plek plaats te nemen. Als het niet lukt, moet de speler in het midden het nog eens opnieuw proberen met een nieuw telefoontje. Als het wel lukt, is degene, die niet meer kan gaan zitten, de volgende die een telefoonbericht verzint.

Ballonrace
Iedere speler bindt met een touwtje een opgeblazen ballon aan zijn enkel. De spelers moeten nu proberen elkaars ballon kapot te trappen. Winnaar is degene, die als laatste zijn ballon heel weet te houden.

Eetestafette
Verdeel de groep in twee teams van gelijke sterkte. Laat ze om de beurt naar de overkant rennen, waar voor ieder team een zak klaarligt. In die zakken zitten verschillende etenswaren ingepakt in aluminiumfolie. Iedere speler moet een pakketje eruit pakken, open maken en opeten, ongeacht wat het is! Pas als het helemaal op is, mag de speler terug rennen en is de volgende aan de beurt. Het team, dat het snelste klaar is, heeft gewonnen.
Leuke organistatietips voor spelletjes!

Hou de ballon hoog
De kinderen staan in een grote kring en moeten een ballon in de lucht zien te houden. Wel moet de ballon steeds door de volgende in de kring worden aangeraakt. Echter voordat ze de ballon mogen slaan, moeten ze een woord roepen, dat past bij een vantevoren afgesproken thema. Degene, die een fout woord gebruikt, geen woord weet of de ballon laat vallen, is af en moet uit de kring.

Tandenstokerspel
Verdeel de groep in twee teams, die achter elkaar gaan staan of zitten. Iedere speler neemt een tandenstoker in zijn mond. De voorste speler begint met een olijf of iets dergelijks op de tandenstoker te prikken en probeert deze over te geven aan de volgende persoon, zonder hun handen te gebruiken. Als de olijf valt, moet weer bij het begin worden begonnen. De groep, die dit het eerste klaarspeelt, heeft gewonnen.Het wordt makkelijker als u rietjes en krakelingen gebruikt.

De gemene heks
Laat de groep in een kring op de grond zitten in een (schemer)donkere kamer en vertel een verhaal over een gemene oude heks, die in stukken uit elkaar valt. Laat ondertussen een zak rondgaan, als u over een lichaamsdeel vertelt en laat de gasten er ondertussen in voelen. Gebruik bv gepelde druiven voor de ogen, een plak perzik uit blik voor de tong, gedroogde mais voor de tanden, gekookte spaghetti voor de hersenen, een grote gepelde tomaat voor het hart, lintmacaroni voor de ingewanden, gelei voor de lever, etc. Laat ze raden welke etenswaar u voor elk lichaamsdeel heeft gebruikt. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

Doorgeefspel
Verdeel de groep in twee teams, ieder team vormt een rij. De eerste van elk team krijgt een bal(lon). Op het startsein moeten de spelers de bal(lon) tussen de benen naar achteren doorgeven. Als de laatste de bal(lon) krijgt, rent hij naar voren en wordt de bal(lon) opnieuw doorgegeven, tot de beginnende speler weer vooraan staat. Het team, dat het eerste klaar is, heeft gewonnen.
Tips en ideeën voor spelletjes!

Paarden en ruiters
Dit is een variant op de 'stoelendans'. De jongens moeten met één minder starten dan de meisjes. Laat de deelnemers rondlopen op muziek en zo gauw als de muziek stopt, moeten de meisjes op de rug van een jongen 'springen'. Het meisje zonder jongen, oftewel de ruiter zonder paard is af. Haal vervolgens een jongen uit het spel en speel het spel opnieuw. Net zolang tot er nog maar één paard en ruiter over zijn.

Sleutelspel
Vorm twee teams en laat ze in een rij naast elkaar gaan staan. Geef ieder team een grote sleutel met daaraan een héél lang touw. De sleutel moet door truien, rokken, broeken worden gehaald en dan aan de volgende worden doorgegeven, die hetzelfde doet. Tot de sleutel bij de laatste speler door de kleren is gehaald. Het team, dat het snelst is, heeft gewonnen.Dit spel wordt pas echt een giller (letterlijk en figuurlijk) als de sleutels en touwen eerst een aantal uur in de diepvries hebben gelegen.

De fotograaf
Laat de jongens en meisjes allemaal uit de kamer gaan. Loot een jongen en een meisje, die als eerste weer de kamer in moeten. Loot daarna nog een keer voor wie de fotograaf mag zijn. Deze fotograaf gaat nu ook de kamer in en mag het stel poseren voor een echt 'romantische' trouwfoto. Als hij klaar is, moet hij echter de plaats van de persoon van zijn sekse innemen. Maak gauw een foto! Loot daarna voor het volgende stel en de volgende fotograaf.

Ik heb nooit...
Geef iedere speler 10 à 20 snoepjes, nootjes of iets dergelijks. De jarige mag beginnen en verklaart (naar waarheid) iets, dat begint met: "Ik heb nooit...." Bijvoorbeeld "Ik heb nooit een meisje gekust". De spelers, die dit wel al eens hebben gedaan moeten één van hun snoepjes opeten. Laat iedereen aan de beurt komen. Wie de meeste snoepjes overhoudt, heeft gewonnen. Hou in de gaten, dat de uitspraken niet te ver gaan!
Organistatietips voor spelletjes!

Waarheid of uitdaging
Dit spel is in Amerika bekend als 'Truth or Dare'. Laat de groep in een kring (op de grond) plaatsnemen. Loot wie mag beginnen, hij/zij mag als eerste iemand uitkiezen om de vraag aan te stellen:"Waarheid of uitdaging?". Kiest de ander "Waarheid", dan moet hij de volledige waarheid antwoorden op welke vraag dan ook. Of hij/zij kiest voor "Uitdaging" en krijgt een opdracht, die moet worden uitgevoerd. De persoon moet dus kiezen zonder dat hij weet welke vraag of uitdaging wordt verzonnen.

Enkele voorbeeldvragen: Wie in de hele wereld zou je het liefste eens willen kussen? Wie is de knapste persoon, die je kent? Enkele voorbeelduitdagingen: Zing een liefdesliedje voor de groep! Drink in één keer een glas water leeg!

Hou het verloop van het spel in de gaten. Bepaal of vragen en uitdagingen niet te ver gaan en hou in de gaten, dat iedereen even vaak aan de beurt komt.

Opmaakwedstrijd
Dit is uiteraard bedoeld voor een meidenfeest.
Hou een opmaakwedstrijd, maar laat de meiden zich opmaken zonder een spiegel te gebruiken. Degene met de meest mislukte poging, is de winnaar. Vergeet vooral niet om foto's van het resultaat te maken (wellicht ooit te gebruiken tijdens een toekomstige bruiloft, je weet maar nooit).

Kauwgumspel
Leg voor iedere speler een kauwgum op een bord en bedek deze met slagroom (uit een spuitbus). Het is de bedoeling, dat ze zo snel mogelijk de kauwgum te pakken weten te krijgen (met de handen op de rug) en er een bel mee blazen. Wie is het snelste?
Lees meer organistatietips voor spelletjes!

Gezellig avondje 

Aanvangstijd:
Laat de jeugd rond etenstijd komen, zodat de groep de avond kan beginnen met een gezamelijk etentje.

Activiteiten:
Afhankelijk van de interesse van de groep kunt u er een disco-avond, filmavond of spelletjesavond van maken.
Of kies voor een avondje griezelen met een spannende film en/of het vertellen van griezelverhalen.

Logeerpartij

Benodigdheden:
Pyjama's, tandenborstel en tandpasta, logeerbedden/ luchtbedden/matrassen, kussens en beddengoed. Vraag aan de (ouders van de) gasten of ze hier zelf voor kunnen zorgen.

Aanvangstijd:
Laat de jeugd rond etenstijd komen, zodat de groep de avond kan beginnen met een gezamelijk etentje.

Activiteiten:
Afhankelijk van de interesse van de groep kunt u er een disco-avond, filmavond of spelletjesavond van maken.
Of kies voor een avondje griezelen met een spannende film en/of het vertellen van griezelverhalen.

Slaapruimte:
Het is uiteraard het leukste als de hele groep bij elkaar kan slapen. Schuif eventueel de meubelen in uw woonkamer aan de kant om plaats te maken voor alle slapers.

Tip:
Plan dit feest op een vrijdag, zo hebben de kinderen nog het hele weekend om bij te komen van de logeerpartij.

Bekijk tienerfeesten..

Online bedrijfsuitjes

Wij hebben een ruim aanbod online bedrijfsuitjes.

Online Bedrijfsuitjes

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01