starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflamewarningshippingbox

Organisatietips voor spelletjes

banner spelletjes

Om een feest iets op te levendigen, zonder meteen een volledig thema uit te voeren, kunt u ook kiezen voor één van onderstaande spelletjes. Met misschien hier en daar een kleine aanpassing, zijn ze geschikt voor ieder willekeurig feest.

 

Karaoke

In feite is karaoke geen spel, maar het kan wel een hele leuke activiteit voor uw feest zijn. Meestal is het hierbij zo, dat hoe later het wordt, hoe meer de gasten durven. Vaak tot groot vermaak van de andere gasten.

Lees meer..

Ballenbak 

Een ballenbak is letterlijk genieten voor de kinderen. Naast het interactief spelletjes spelen is het ook geruststellend om tijdelijk rust te nemen. Met een ballenbak vermaken kinderen zich uitstekend terwijl je alleen maar met de ogen toe hoeft te kijken of het goed gaat.

Lees meer..

Verboden woorden

Elke gast krijgt aan het begin van de avond een speldje opgeprikt. Afspraak is, dat bepaalde woorden niet mogen worden gezegd. Welke woorden dat zijn, bepaalt u zelf van tevoren. Het kunnen heel algemene woorden zijn, zoals kinderen, auto of vakantie, maar het kunnen ook woorden zijn die specifiek zijn toegespitst op het feestvarken en de reden van het feest. Hoort iemand een andere gast zo'n verboden woord gebruiken, dan mag hij het speldje van die gast pakken. Winnaar is degene, die de meeste speldjes weet te bemachtigen.

Lees meer..

Quiz

Onderbreek de avond voor een quiz. Verdeel de gasten in groepen door ze nummertjes te laten trekken. Gasten met hetzelfde nummer vormen een team. Gebruik vragen van het spel 'Trivial Pursuit'.

Liedjesspel

Laat de gasten het aantal liedjes tellen, die over een bepaald onderwerp gaan (in welke taal dan ook). Maak, om het moeilijker te maken, ook gebruik van Duitse, Franse en Italiaanse liedjes. Degene, die het dichtst in de buurt van het goede aantal zit, is de winnaar.

Lees meer..

Feestbingo

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening!

Maak voor iedere gast een bingokaart, verdeeld in 16 hokjes (4 x 4), met in ieder hokje een getal. Zorg dat elke kaart anders is! Bij de drankentafel staat een pot met nummertjes. Elke keer als iemand iets te drinken gaat halen, moet hij een getal uit de pot trekken en hardop voorlezen. Wie een volle rij heeft (horizontaal, verticaal of diagonaal), roept 'bingo' en krijgt een prijsje. Grote winnaar is degene, die de kaart het eerste vol heeft. Speel het spel daarna eventueel nog een keer.

U kunt het uw gasten makkelijker maken door de reeds omgeroepen cijfers aan te geven op een centraal neergezet bord, zodat men tussendoor kan controleren of ze geen getal gemist hebben.

Lees meer..

Kadootjesruil

Dit spel kan de hele avond duren en kan veel lol opleveren, áls de gasten tenminste sportief genoeg zijn!

Vraag uw gasten om een ingepakt kadootje mee te nemen naar het feest. Geef duidelijk de bestedingslimiet aan, bijvoorbeeld niet duurder dan 10 euro. Verzamel de kadootjes op een tafel. Maak lootjes met getallen van 1 tot en met het aantal gasten. Laat de gasten om de beurt een lootje trekken. De gast met nr. 1 begint het spel. Hij/zij mag een kado van de tafel pakken en uitpakken. Dan is de gast met nummer 2 aan de beurt, deze mag ook een kado van de tafel pakken, maar hij mag ook het kado van de eerste speler kiezen. Iedere volgende speler mag ook weer kiezen voor het openen van een nieuw kado of voor een reeds eerder geopend kado. Als een kado van een gast wordt gekozen, mag deze opnieuw kiezen voor uitpakken of wegpakken. Dit gaat door tot een gast er voor kiest een kado van de tafel te nemen. Hierna is het volgende lotnummer pas aan de beurt. De gast, die er uiteindelijk voor kiest om het laatste kado te openen, moet dit houden en dan pas is het spel uit.

Lees meer..

Voelen en zoeken

Blinddoek twee spelers, die tegenover elkaar staan. Hang bij elke van hen vijf wasknijpers aan de kleren. Hoe strategischer geplaatst, hoe leuker! Degene die binnen één minuut de meeste wasknijpers bij de ander weet te vinden en te pakken, heeft gewonnen.

Krantenkoppen

Verzamel bizarre koppen uit kranten of tijdschriften en verzin zelf andere hilarische koppen, die niet waar zijn. Zorg voor evenveel koppen als er gasten zijn, maar hou de verhouding aan, dat slechts 1 op de 3 waar is. Schrijf de koppen op losse kaartjes, nummer deze, hussel ze door elkaar en laat iedere gast een kaartje trekken. Voorzie verder iedere gast van pen en een genummerd blaadje. Om de beurt lezen de gasten hun kaartje voor (inclusief nummer). Iedere speler geeft nu op zijn blaadje, bij het corresponderende nummer, aan of deze kop waar of niet waar is. Als iedereen aan de beurt is geweest, bespreekt u de koppen één voor één. Ieder goed gegeven antwoord is een punt waard. De gast met de meeste punten wint.

Zoektocht

Verstop her en der verspreid allerlei voorwerpen. Dit kunnen gewoon alledaagse dingen zijn, maar kunnen ook te maken hebben met het feestthema. Geef de gasten een lijst met de voorwerpen die 'kwijt' zijn, met de opdracht om deze te zoeken. Dit kunt u individueel laten uitvoeren of u verdeelt de gasten in groepjes. Als een gast/groep een voorwerp heeft gevonden, noteren ze op de lijst waar dit voorwerp te vinden is. De gast/groep met de meeste gevonden spullen heeft gewonnen.

Lees meer..

Zing een lied

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening!

Schrijf de naam van bekende artiesten of groepen op losse kaartjes. Stop ze in een kom en zet deze in de buurt van de drank. Iedere keer, dat een gast iets te drinken haalt, moet hij een kaartje uit de kom trekken en een liedje zingen van de betreffende groep of artiest.

Lees meer..

Fluisterspel

Verzin van tevoren leuke, liefst een beetje schuine zinnen. Begin dit spel door een zin in te fluisteren bij één van uw gasten. Deze moet de zin weer influisteren bij een volgende gast, maar mag zelf weten wie. Ook deze moet de zin weer doorgeven en zo gaat de zin dus de hele groep rond. Echter gasten, die de zin al gehoord hebben, mogen niet meer. Het wordt uiteindelijk dus steeds moeilijker om iemand te vinden, die nog niet aan de beurt is geweest! Speel dit spel tot echt iedereen aan de beurt is geweest of vraag na een bepaalde tijd waar de zin nu is en laat die persoon de zin uitspreken. Begin daarna met de volgende zin.

Schatzoeken

Dit is een leuk spel als u meer ruimte ter beschikking heeft!

Verstop ergens op het terrein een schat en allerlei hints, die leiden naar de schat. Schrijf de hints in de vorm van een raadsel, dat iets zegt over de plaats van de volgende hint. Verdeel de groep in gelijke teams en laat ze op zoek gaan naar de schat. Laat elke groep zijn eigen route naar de schat volgen, door gebruik te maken van verschillende kleuren enveloppen. Elke groep mag alleen zijn eigen kleur open maken. Op die manier kunt u ze wel langs dezelfde punten sturen, maar de volgorde veranderen. De groep, die het eerst de schat heeft gevonden, mag hem houden.

Lees meer..

Sinaasappelrace

Dit is een leuk spel als u meer ruimte ter beschikking heeft!

Bij dit spel heeft u voor iedere speler twee sinaasappels en één (oude) panty nodig. Eén sinaasappel wordt in een been van de panty gestopt, waarna de panty om het middel wordt gebonden. De sinaasappel in het been hoort vlak boven de grond te hangen en moet tussen de benen heen en weer kunnen zwaaien. De tweede sinaasappel moet nu door dit 'derde been' te gebruiken over de grond naar de overkant worden gerold. Wie het eerst bij de finish is, heeft gewonnen.

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Online bedrijfsuitjes

Wij hebben een ruim aanbod online bedrijfsuitjes.

Online Bedrijfsuitjes

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01