starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflame

Organisatietips voor Kindertractaties

Banner kindertractraties

Uitdelen op school is voor kinderen één van de hoogtepunten van hun verjaardag. Het verzinnen van een leuke tractatie is niet altijd even eenvoudig, daarom vindt u hier tips voor een geslaagde tractatie.

Druivenketting

Rijg met een stopnaald blauwe en witte (pitloze) druiven aan een draad. Knoop de eindjes aan en elkaar en de druivenketting is klaar.
Fruit-egel

Gebruik voor het lijf een halve watermeloen met het snijvlak naar beneden. De stekels maakt u door stevig fruit, dat niet te snel verkleurt, aan satéprikkers te rijgen. Prik ze daarna verdeeld over de watermeloen. Maak het hoofd van een peer, snij de bolle kant ervan af en prik de spitse kant vast op de meloen. Prik tenslotte met stukjes satéprikkers twee rozijnen als ogen op de peer.

Maak deze tractactie niet al te lang van tevoren klaar, besprenkel de snijvlakken eventueel met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan.

Fruitgiraffe

Het lijf maakt u van een kiwi. Prik aan de onderkant vier cocktailprikkers met elk twee (pitloze) druiven eraan, dit zijn de poten. Maak de nek van een satéprikker met druiven eraan en gebruik tenslotte een aardbei als kop.

Sinaasappelkat

Prik zes cocktailprikkers naast het kroontje van een sinaasappel, dit zijn de snorharen. Prik voor de ogen twee rozijnen vast met een stukje prikker. Maak tenslotte bovenop de sinaasappel twee inkepingen en plaats daar oren van ananasblaadjes of karton.

Vermeld even, dat de rozijnen met stukjes prikkers zijn vastgezet, om ongelukken te voorkomen!

Snoepmuis

Het lijfje maakt u van een kokosschuimpje. Knip van een sliert veterdrop twee kortere stukken voor de snorharen en een lang stuk voor de staart. Haal de snorharen met een stopnaald door de voorkant van het schuimpje en steek de staart erin aan de achterkant. Steek voor de oortjes twee ronde chocolade pas-tilles in de bovenkant en gebruik kleine ronde snoepjes voor de ogen en het neusje.

"Friet met mayo"

Snij hotelcake in reepjes (= friet) en doe ze in een plastic fritesbakje. Spuit voor de liefhebbers slagroom (= mayo) erover en laat de kinderen met kleine plastic vorkjes eten.

Lieveheersbeestjes-doos

De presentatie van een tractatie is voor kinderen vaak net zo belangrijk als de tractatie zelf. Heeft u geen leuke mand? Maak dan eens deze doos. Zo krijgt u op een eenvoudige manier toch een leuke omlijsting voor uw tractatie.

"Kaasblokjes"

Tracteer de kinderen eens op deze kaasblokjes. Het zijn doosje in de vorm van een kaasblokje. Serveer ze op een mooie schaal, gevuld met lekkere snoepjes. Ze zullen u dankbaar zijn voor deze 'gezonde snack'!

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 30285019
BTW: NL.85.92.72.734.B01