Zoek hier

Banner babyshower organiseren

Een babyshower wordt doorgaans niet georganiseerd door de aanstaande moeder, maar door vrienden en/of familie. Vaak is het zelfs een volledige verrassing. Als je geen zin hebt om vlak na de bevalling te worden overvallen door horde bezoekers, organiseer dan zelf een babyshower tijdens de laatste maanden van de zwangerschap!

Lees meer tips

Uitnodigingen

Mini-baby
Wikkel een plastic mini-babypop in een kleine deken en maak deze vast met een veiligheidsspeld. Bevestig een kaartje met de uitnodiging eraan vast.
Speelgoed
Bevestig een kaartje met de uitnodiging aan een klein babyspeelgoedje, bijvoorbeeld een rammelaar, een beertje, etc.
Bouwblok
Neem grote bouwblokken en schrijf de uitnodiging op de zijvlakken.
Luierkaart
Maak van wit karton een kaart in de vorm van een luier, schrijf de uitnodiging aan de binnenkant. Maak de flappen voorzichtig met een veiligheidsspeld vast. Of neem een echte wegwerpluier, schrijf de uitnodiging op een een kaartje en leg dit in de luier.

Lees meer..

Thema's

Het is leuk om een thema te gebruiken voor een babyshower, waar u alle details op aan kunt passen, zoals de uitnodigingen, de versieringen en de te spelen spelle-tjes. Leuke thema's zijn:

Hoera, een jongen!
Als van tevoren bekend is, dat de aanstaande moeder een jongetje verwacht, is er geen makkelijker thema dan dit. Gebruik blauwe versieringen en typisch jongensspeelgoed, zoals auto's, boten, vliegtuigen om de kamer aan te kleden.

Hoera, een meisje!
Als van tevoren bekend is, dat de aanstaande moeder een meisje verwacht, is er geen makkelijker thema dan dit. Gebruik roze versieringen en typisch meisjesspeelgoed, zoals poppen, om de kamer aan te kleden.

Berenshower
Knuffelberen zijn favoriet bij veel mensen, wellicht verzamelt de aanstaande moeder zelfs teddyberen. Er zijn voldoende versieringen te vinden met beertjes erin, erop of eraan. Zet bovendien echte knuffelberen op diverse plaatsen in de kamer. Serveer (zelf gebakken) berenkoekjes als versnapering.

Lees meer..

Eendjesshower
Net als teddyberen, zijn ook de bekende gele badeendjes een dankbaar onderwerp om als thema te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld blauwe slingers met gele eendjes eraan. En zet echte badeendjes ter decoratie in groepjes bij elkaar. Laat ze eventueel dobberen in een bak met water.

Handjes en voetjes
Decoreer met kleine handjes en voetjes uitgeknipt uit karton of gestempeld met verf. Kies voor vrolijke kleuren of voor pastelkleuren. Gebruik daarnaast sokjes, wantjes en schoentjes als decoratiemateriaal. Hang de sokjes bijvoorbeeld op aan een waslijn.

Babyrijmpjes
Maak (uitvergrote) kopieën van tekeningen van bekende babyrijmpjes en hang deze op aan de muren. Pas de kleuren van de overige versieringen aan aan de kleuren van de posters. Als er veel felle kleuren in worden gebruikt, zijn de an-dere versieringen ook fel van kleur. Als de tekening echter in pastelkleuren zijn gemaakt, gebruik dan pastelkleurige versieringen. Maak de uitnodigingstekst in de vorm van een rijmpje. Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop een favoriet babyrijmpje te schrijven. Voorkom dat iedereen hetzelfde rijmpje gebruikt door de meest bekende te verbieden. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een speciaal rijmpjesboek.

Lees meer...

Nijntje
Maak (uitvergrote) kopieën van figuren uit de Nijntje-boeken en hang deze op aan de muren. Gebruik vrolijke kleuren voor de andere versieringen. Hang eventueel ook kleine Nijntjefiguurtjes aan slingers of maak stevige figuren om neer te zetten.

Leuk als de kinderkamer ook ingericht is met Nijntje-decoratie.

Cartoonbabies
Van veel bekende cartoonfiguren, zijn er ook babyversies, bijvoorbeeld een baby-Tweetie. Vaak zijn er in kadoshops de nodige items met deze cartoonbabies te vinden.
Sesamstraatbabies

Van de sesamstraatkarakters, zijn er ook babyversies, bijvoorbeeld een baby-Ernie. Items met deze figuren zijn meestal gewoon te verkrijgen in de diverse speelgoedzaken.

Noach's ark
Leuk als de aanstaande moeder een tweeling verwacht!

Zet her en der knuffeldieren (van elk twee) ter decoratie in de kamer. Gebruik u creativiteit voor de overige versieringen.

Spelletjes

Lees meer...

Babyvoeding proeven
Koop vijf à tien potjes babyvoeding. Pak ze in met aluminiumfolie en plak een nummer op ieder potje. Geef elke gast een plastic lepeltje, pen en papier. Laat vervolgens de potjes rond gaan, zodat iedereen kan proeven om te raden wat het is. Het nummer en het antwoord moeten samen worden opgeschreven.

Babyvoeding raden
Koop vijf à tien potjes babyvoeding. Week de wikkels eraf en plak op ieder potje een nummer. Geef elke gast een pen en papier. Laat vervolgens de potjes rond gaan, zodat iedereen ze goed kan bekijken. Laat ze raden welk voedsel het is, zonder dat de potjes worden geopend. Dus geen proeven en/of ruiken! Het nummer en het antwoord moeten samen worden opgeschreven.

Raad de omvang
Ga met een bol wol en een schaar rond en laat iedereen een stuk afknippen, waarvan zij denken, dat het precies om de buik van de aanstaande moeder past. Pas vervolgens ieder stuk om de buik van de aanstaande moeder, degene wiens touw het dichtst bij de werkelijke omvang komt, heeft gewonnen. Spreek eventueel vantevoren af, dat te korte stukken niet meetellen.

Lees meer..

Bij een variant op dit spel wordt toiletpapier gebruikt in plaats van wol. Bij het passen kan dan het overgebleven stuk worden afgescheurd en degene met het kortste overgebleven stuk, heeft gewonnen.

Weddenschappen
Sluit één of meerdere weddenschappen over de baby. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de geboortedatum, de geboortetijd, de sekse, het gewicht of de lengte. Wiens weddenschap het dichtst bij de werkelijkheid ligt, heeft gewonnen.

Zeg geen 'baby'
Geef iedereen bij binnenkomst een veiligheidsspeld, die ze op hun kleren moeten spelden. Vertel als alle gasten aanwezig zijn, dat vanaf dat moment het woord 'baby' niet meer mag worden gezegd. Hoor je iemand anders het woord toch gebruiken, dan krijg je diens speld(en). Degene met de meeste spelden op het einde van het feest, is de winnaar.

Lees meer...

Een kledingvriendelijkere versie van dit spel (er kunnen namelijk gaten in de kleren achterblijven), is het gebruik maken van linten met een klein babyvoorwerp eraan, zoals een veiligheidsspeld of een mini-speen, die om de nek worden gedragen.

Babyvoorwerpen noemen
Geef iedereen een vel papier en een pen en laat ze binnen 5 minuten zoveel mogelijk babyvoorwerpen bedenken en opschrijven. Degene, die de meeste voorwerpen weet te verzinnen, heeft gewonnen.

Babyvoorwerpen raden
Blinddoek de aanstaande moeder en geef haar een babyvoorwerp in de handen. Laat haar door te voelen, raden wat het is. Probeer voorwerpen te gebruiken, die niet al te makkelijk zijn. De gasten kunnen het voorwerp uiteraard wel zien.

Wie is wie?
Vraag van tevoren aan iedereen, die is uitgenodigd om een babyfoto af te geven of op te sturen. Maak hier kleurenkopies van of scan de foto's in en print ze uit. Zet bij elke foto een nummer. Hang de foto's op aan de muur en laat iedere gast raden welke gast op welke foto staat. Laat ze het nummer met de bijbehorende naam noteren.

Lees meer..

Gehusselde woorden
Kies ca. 25 woorden, die met het onderwerp 'baby' te maken hebben en hussel ze door elkaar. Zo wordt 'speen' bijvoorbeeld 'enspe'. Gebruik ook langere en moeilijkere woorden. Geef de gasten vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk woorden te vinden.

Babydingen ABC
Geef iedere gast pen en papier en laat ze proberen om voor iedere letter van het alfabet iets te noteren, dat met een baby te maken heeft. Wie de meeste dingen weet te vinden, heeft gewonnen.

Babynamen ABC
Geef iedere gast pen en papier en laat ze proberen om voor iedere letter van het alfabet een babynaam te noteren. De namen moeten wel geaccepteerd worden door de groep, zodat men geen onzinnamen kan verzinnen. Wie de meeste namen weet te verzinnen, heeft gewonnen.

Lees meer..

Vind de sokkenparen
Laat de gasten in een cirkel plaatsnemen. Leg in het midden een stapeltje losse sokken neer, gebruik ongeveer 10 à 15 paren. Maak het niet te makkelijk, gebruik bv. op elkaar lijkende patronen of verschillende maten. Iedere gast krijgt 10 seconden om zoveel mogelijk paren te vinden. Wie de meeste vindt, heeft gewonnen.

Raad de prijs
Koop van tevoren verschillende kleine babyvoorwerpen en bewaar de bonnen. Geef iedere gast een pen en papier en laat ze opschrijven, hoeveel zij denken, dat het voorwerp heeft gekost. Laat ze op het eind alle bedragen optellen. Wie het dichtst bij het werkelijke totaalbedrag zit, heeft gewonnen. De bonnen kunnen eventueel als bewijs dienen.

Luier ruiken
Neem voor dit spel circa 10 luiers en doe er druppels van verschillende geuren in, bijvoorbeeld vanille extract, chocolade, baby lotion. Schrijf op iedere luier een nummer. Geef iedere gast een pen en papier en laat de luiers rondgaan. De gasten proberen door te ruiken aan de luier de juiste geur te achterhalen. Laat ze het nummer met de betreffende geur samen opschrijven. De winnaar is degene met de beste neus, ofwel degene die de meeste geuren heeft gevonden.

Babynamen
Geef iedere gast een pen en papier. Laat ze de voor- en achternaam van de aanstaande vader en moeder opschrijven. Het is nu de bedoeling om zoveel mogelijk namen te maken met de letters van deze namen. Wie weet, komt er wel een naam uit, die het aanstaande ouderpaar echt kan gebruiken. Winnaar is degene, die de meeste namen heeft gevonden.

Lees meer..

Naamkaartjes
Bij binnenkomst krijgt iedere gast een naamkaartje, dat ze op moeten spelden. Hierop staan dingen, die de aanstaande moeder zal gebruiken tijdens haar moederschap, zoals flesje, luier, wiegje. De gasten mogen elkaar alleen aanspreken met deze woorden en dus niet met de eigen naam. Wie de fout in gaat, moet een kwartje in een spaarpot stoppen. Op het eind van het feest, krijgt de aanstaande moeder de inhoud van de spaarpot.

Pudding voeren
Koop of maak voor elke gast een portie pudding. Verdeel de groep in tweetallen en blinddoek beide spelers. Plaats ze tegenover elkaar en laat ze elkaar voeren. Wie het eerste de pudding op heeft, heeft gewonnen. Let wel op, dat de pudding ook echt op is en dat niet de helft ervan op de grond ligt! Geef de gasten eventueel schorten of vuilniszakken om de kleren te beschermen.

Babygedachten
Ga in tijdschriften of dergelijke op zoek naar 4 à 6 foto's van babies. Knip ze uit en plak ze met een cijfer ernaast op een stuk karton. Laat de gasten in kleine groepjes bedenken wat de gedachten van de baby op de foto zijn.

Geheugenspel
Leg circa 15 babyvoorwerpen op een dienblad en laat de aanstaande moeder ermee langs de gasten lopen. Geef de gasten een pen en papier en vraag ze om zoveel mogelijk dingen op te schrijven, die op het blad lagen. Wie de meeste dingen weet, heeft gewonnen.

Raad het aantal snoepjes
Vul een babyfles met manna (gekleurde rijstsnoepjes). Laat iedereen raden hoeveel snoepjes er in de fles zitten. Wie het dichtst bij het goede aantal zit, heeft gewonnen.

Lees meer...

Luiertje prik

Dit is nog een babyshower-variant op het spelletje 'ezeltje prik'. Teken of knip en plak vantevoren een baby op zachtboard. Maak daarnaast een luier en prik door het bovenste gedeelte een punaise. Blinddoek een speler en draai hem een aantal keer in het rond. Geef de baby al prikklaar in de hand. Wie kan de luier op de goede plek prikken?

Wat ben ik?
Iedere gast krijgt bij binnenkomst de naam van een babyvoorwerp op de rug gespeld. Dit betekent, dat hij/zij de enige is, die dit niet kan lezen. Tijdens de shower moet elke gast door middel van het stellen van vragen proberen te achterhalen welk voorwerp er op zijn rug staat. Men mag echter alleen met ja of nee antwoorden.

Luier verschonen
Verdeel de gasten in tweetallen. Geef elk tweetal een pop en een luier. Met z'n tweeën moeten de gasten de pop de luier omdoen. Alleen mag elke gast maar een hand gebruiken! Om het moeilijker te maken, kunt u kiezen voor stoffen luiers met veiligheidsspelden.

Babypictionary
Schrijf allerlei dingen, die met babies te maken hebben, op aparte kaartjes. Verdeel de gasten in twee groepen. Loot welke groep mag beginnen. De eerste speler moet nu een kaartje trekken en moet proberen in één minuut tijd, de andere door middel van tekeningen duidelijk te maken om welk woord het gaat. Als de groep het woord raadt, is de volgende van die groep aan de beurt. Als de groep het antwoord echter niet weet, gaat de beurt naar de tegenpartij. Bovendien mogen zij één gok wagen om te kijken of zij wel het goede woord weten. Elk goed geraden woord is één punt. De groep met de meeste punten op het eind, heeft gewonnen. Gebruik voor dit spel een bord met krijtjes of een flap-over met stiften, zodat iedereen goed mee kan kijken.

Babyhints
Schrijf allerlei dingen, die met babies te maken hebben, op aparte kaartjes. Verdeel de gasten in twee groepen. Loot welke groep mag beginnen. De eerste speler moet nu een kaartje trekken en moet proberen in één minuut tijd, het woord zo uit te beelden, dat de groep het woord raadt. Lukt dit, dan is de volgende van die groep aan de beurt. Als de groep het antwoord echter niet weet, gaat de beurt naar de tegenpartij. Bovendien mogen zij één gok wagen om te kijken of zij het goede antwoord wel weten. Elk goed geraden woord is één punt. De groep met de meeste punten op het eind, heeft gewonnen.

Lees meer...

Ter herinnering

Cassette met liedjes
Neem elke gast even apart in een andere kamer en laat ze hun favoriete babyliedje zingen of een babyrijmpje opzeggen. Neem dit op met een cassetterecorder en geef het bandje naderhand aan de aanstaande moeder.

Boek met rijmpjes
Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop een favoriet babyrijmpje te schrijven. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie het rijmpje komt. Voorkom dat iedereen hetzelfde rijmpje gebruikt door de meest bekende te verbieden. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een persoonlijk rijmpjesboek.

Verjaardagskaartjes
Maak of koop van tevoren (verjaardags)kaarten met de cijfers 1 t/m ... (ligt aan het aantal gasten). Geef iedere gast een kaart en laat ze iets opschrijven ter felicitatie van de betreffende verjaardag. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie de felicitatie afkomstig is. Geef ze vervolgens aan de aanstaande moeder, zodat zij het kind ieder jaar met zijn verjaardag het corresponderende kaartje kan geven. Dit kan een mooi aandenken zijn, zeker als er oudere mensen op de shower waren, die bij het openen van de kaart al zijn overleden.

Tijdcapsule
Vraag de gasten om iets mee te nemen, dat de tijdsgeest van het geboortejaar van de baby goed weergeeft. Iedere gast vertelt kort waarom hij juist dit voorwerp heeft gekozen. Vervolgens worden alle voorwerpen in een doos gelegd en wordt de doos afgesloten. Plak of schrijf 'Niet openen voor ...(vul maand en jaartal in van de 21e verjaardag van het nu nog ongeboren kindje)' erop.

Lees meer tips!

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Vind hier tips en ideeën voor een uitje!

Binnenkort een uitje met collega's, familie of vrienden?
Laat je hier inspireren!

1001activiteiten nl banner

BedrijfsuitjeFamiliedagVriendenuitje Kinderfeestje