Zoek hier

Banner babyshower organiseren

Een babyshower wordt doorgaans niet georganiseerd door de aanstaande moeder, maar door vrienden en/of familie. Vaak is het zelfs een volledige verrassing. Als je geen zin hebt om vlak na de bevalling te worden overvallen door horde bezoekers, organiseer dan zelf een babyshower tijdens de laatste maanden van de zwangerschap!

Ballonnen

Uitnodigingen

Mini-baby
Wikkel een plastic mini-babypop in een kleine deken en maak deze vast met een veiligheidsspeld. Bevestig een kaartje met de uitnodiging eraan vast.

Speelgoed
Bevestig een kaartje met de uitnodiging aan een klein babyspeelgoedje, bijvoorbeeld een rammelaar, een beertje, etc.

Bouwblok
Neem grote bouwblokken en schrijf de uitnodiging op de zijvlakken.

Luierkaart
Maak van wit karton een kaart in de vorm van een luier, schrijf de uitnodiging aan de binnenkant. Maak de flappen voorzichtig met een veiligheidsspeld vast. Of neem een echte wegwerpluier, schrijf de uitnodiging op een een kaartje en leg dit in de luier.

Clowns act

Thema's

Het is leuk om een thema te gebruiken voor een babyshower, waar u alle details op aan kunt passen, zoals de uitnodigingen, de versieringen en de te spelen spelle-tjes. Leuke thema's zijn:

Hoera, een jongen!
Als van tevoren bekend is, dat de aanstaande moeder een jongetje verwacht, is er geen makkelijker thema dan dit. Gebruik blauwe versieringen en typisch jongensspeelgoed, zoals auto's, boten, vliegtuigen om de kamer aan te kleden.

Ballonkunstenaar

Hoera, een meisje!
Als van tevoren bekend is, dat de aanstaande moeder een meisje verwacht, is er geen makkelijker thema dan dit. Gebruik roze versieringen en typisch meisjesspeelgoed, zoals poppen, om de kamer aan te kleden.

Berenshower
Knuffelberen zijn favoriet bij veel mensen, wellicht verzamelt de aanstaande moeder zelfs teddyberen. Er zijn voldoende versieringen te vinden met beertjes erin, erop of eraan. Zet bovendien echte knuffelberen op diverse plaatsen in de kamer. Serveer (zelf gebakken) berenkoekjes als versnapering.

Eendjesshower
Net als teddyberen, zijn ook de bekende gele badeendjes een dankbaar onderwerp om als thema te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld blauwe slingers met gele eendjes eraan. En zet echte badeendjes ter decoratie in groepjes bij elkaar. Laat ze eventueel dobberen in een bak met water.

Boekenshower
Maak (uitvergrote) kopieën van bekende kinderboeken en hang deze op aan de muren. Pas de kleuren van de overige versieringen aan aan de kleuren van de posters. Als er veel felle kleuren in worden gebruikt, zijn de andere versieringen ook fel van kleur. Als de tekening echter in pastelkleuren zijn gemaakt, gebruik dan pastelkleurige versieringen. Maak de uitnodiging in de vorm van een boek met op de voorkant alleen de titel een tekening en de naam van de aanstaande moeder. En op de achterkant een korte beschrijving met alle details. Vraag eventueel aan de gasten om als cadeau een kinderboek mee te nemen.

Handjes en voetjes
Decoreer met kleine handjes en voetjes uitgeknipt uit karton of gestempeld met verf. Kies voor vrolijke kleuren of voor pastelkleuren. Gebruik daarnaast sokjes, wantjes en schoentjes als decoratiemateriaal. Hang de sokjes bijvoorbeeld op aan een waslijn.

God's engeltje
Kinderen worden wel eens beschouwd als geschenkjes van God, als God's kleine engeltjes. Versier met engeltjes, witte veertjes en allerlei andere dingen, die u kunt verzinnen, die passen bij het engeltjesthema. Lees onderstaand verhaal voor op de shower.

Er was eens een kindje, dat op het punt stond te worden geboren. Daarom vroeg hij op een dag aan God: "Ze zeggen, dat U me binnenkort naar de aarde stuurt, maar hoe kan ik daar nu leven als ik ze klein en hulpeloos ben?" En God antwoordde: "Uit alle engelen koos ik één engel speciaal voor jou. Ze zal op je wachten en voor je zorgen." "Maar ik doe hier niets anders dan zingen en lachen, dat is voor mij voldoende om gelukkig te zijn." "Je engel zal voor je zingen en zal voor je lachen iedere dag weer, je zult je engel's liefde voelen en gelukkig zijn." "En hoe moet ik de mensen begrijpen, als ik de taal van de mensen niet spreek?" "Je engel zal je de mooiste en liefste woorden toefluisteren en zal je met veel geduld leren hoe je moet praten." "En wat moet ik doen, als ik met U wil praten?" "Je engel zal je handen vouwen en je leren hoe je moet bidden." "Ik heb gehoord, dat er slechte mensen op aarde zijn. Wie zal me beschermen?" "Je engel zal je met gevaar voor eigen leven verdedigen." "Maar ik zal altijd verdrietig zijn, omdat ik U niet meer zie." "Je engel zal je over mij vertellen en zal je leren hoe je weer bij me terug kunt komen, ook al blijf ik steeds aan je zijde." Op dat moment heerste er rust in de hemel, maar de stemmen van de aarde werden al hoorbaar, haastig vroeg het kind nog zacht: "Oh God, voor ik vertrek, vertel me alstublieft nog even hoe mijn engel heet." "De naam van je engel is niet belangrijk, je noemt je engel: Mama."

Babyruimpjes
Maak (uitvergrote) kopieën van tekeningen van bekende babyrijmpjes en hang deze op aan de muren. Pas de kleuren van de overige versieringen aan aan de kleuren van de posters. Als er veel felle kleuren in worden gebruikt, zijn de an-dere versieringen ook fel van kleur. Als de tekening echter in pastelkleuren zijn gemaakt, gebruik dan pastelkleurige versieringen. Maak de uitnodigingstekst in de vorm van een rijmpje. Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop een favoriet babyrijmpje te schrijven. Voorkom dat iedereen hetzelfde rijmpje gebruikt door de meest bekende te verbieden. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een speciaal rijmpjesboek.

Maak het eenvoudiger door ook liedjes toe te staan en te gebruiken.

Nijntje
Maak (uitvergrote) kopieën van figuren uit de Nijntje-boeken en hang deze op aan de muren. Gebruik vrolijke kleuren voor de andere versieringen. Hang eventueel ook kleine Nijntjefiguurtjes aan slingers of maak stevige figuren om neer te zetten.

Leuk als de kinderkamer ook ingericht is met Nijntje-decoratie.

Cartoonbabies
Van veel bekende cartoonfiguren, zijn er ook babyversies, bijvoorbeeld een baby-Tweetie. Vaak zijn er in kadoshops de nodige items met deze cartoonbabies te vinden.
Sesamstraatbabies

Van de sesamstraatkarakters, zijn er ook babyversies, bijvoorbeeld een baby-Ernie. Items met deze figuren zijn meestal gewoon te verkrijgen in de diverse speelgoedzaken.

Noach's ark
Leuk als de aanstaande moeder een tweeling verwacht!

Zet her en der knuffeldieren (van elk twee) ter decoratie in de kamer. Gebruik u creativiteit voor de overige versieringen.

Geboortesteen
Bij iedere maand hoort een geboortesteen. Gebruik de kleur van de geboortesteen als uitgangspunt voor de versieringen. Ga uit van de verwachte geboortedatum. Leg ook de echte geboortestenen ter decoratie neer. De kleuren:

januari: Granaat
februari: Amethist
maart: Aquamarijn
april: Diamant
mei: Smaragd
juni: Parel
juli: Robijn
augustus: Peridot
september: Saffier
oktober: Opaal
november; Topaas
december: Turkoois

Spelletjes

Ballenbak

Babyvoeding proeven
Koop vijf à tien potjes babyvoeding. Pak ze in met aluminiumfolie en plak een nummer op ieder potje. Geef elke gast een plastic lepeltje, pen en papier. Laat vervolgens de potjes rond gaan, zodat iedereen kan proeven om te raden wat het is. Het nummer en het antwoord moeten samen worden opgeschreven.

Babyvoeding raden
Koop vijf à tien potjes babyvoeding. Week de wikkels eraf en plak op ieder potje een nummer. Geef elke gast een pen en papier. Laat vervolgens de potjes rond gaan, zodat iedereen ze goed kan bekijken. Laat ze raden welk voedsel het is, zonder dat de potjes worden geopend. Dus geen proeven en/of ruiken! Het nummer en het antwoord moeten samen worden opgeschreven.

Raad de omvang
Ga met een bol wol en een schaar rond en laat iedereen een stuk afknippen, waarvan zij denken, dat het precies om de buik van de aanstaande moeder past. Pas vervolgens ieder stuk om de buik van de aanstaande moeder, degene wiens touw het dichtst bij de werkelijke omvang komt, heeft gewonnen. Spreek eventueel vantevoren af, dat te korte stukken niet meetellen.

Bij een variant op dit spel wordt toiletpapier gebruikt in plaats van wol. Bij het passen kan dan het overgebleven stuk worden afgescheurd en degene met het kortste overgebleven stuk, heeft gewonnen.

Weddenschappen
Sluit één of meerdere weddenschappen over de baby. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de geboortedatum, de geboortetijd, de sekse, het gewicht of de lengte. Wiens weddenschap het dichtst bij de werkelijkheid ligt, heeft gewonnen.

Zeg geen 'baby'
Geef iedereen bij binnenkomst een veiligheidsspeld, die ze op hun kleren moeten spelden. Vertel als alle gasten aanwezig zijn, dat vanaf dat moment het woord 'baby' niet meer mag worden gezegd. Hoor je iemand anders het woord toch gebruiken, dan krijg je diens speld(en). Degene met de meeste spelden op het einde van het feest, is de winnaar.

Een kledingvriendelijkere versie van dit spel (er kunnen namelijk gaten in de kleren achterblijven), is het gebruik maken van linten met een klein babyvoorwerp eraan, zoals een veiligheidsspeld of een mini-speen, die om de nek worden gedragen.

Babyvoorwerpen noemen
Geef iedereen een vel papier en een pen en laat ze binnen 5 minuten zoveel mogelijk babyvoorwerpen bedenken en opschrijven. Degene, die de meeste voorwerpen weet te verzinnen, heeft gewonnen.

Babyvoorwerpen raden
Blinddoek de aanstaande moeder en geef haar een babyvoorwerp in de handen. Laat haar door te voelen, raden wat het is. Probeer voorwerpen te gebruiken, die niet al te makkelijk zijn. De gasten kunnen het voorwerp uiteraard wel zien.

Wie is wie?
Vraag van tevoren aan iedereen, die is uitgenodigd om een babyfoto af te geven of op te sturen. Maak hier kleurenkopies van of scan de foto's in en print ze uit. Zet bij elke foto een nummer. Hang de foto's op aan de muur en laat iedere gast raden welke gast op welke foto staat. Laat ze het nummer met de bijbehorende naam noteren.

Gehusselde woorden
Kies ca. 25 woorden, die met het onderwerp 'baby' te maken hebben en hussel ze door elkaar. Zo wordt 'speen' bijvoorbeeld 'enspe'. Gebruik ook langere en moeilijkere woorden. Geef de gasten vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk woorden te vinden.

Babydingen ABC
Geef iedere gast pen en papier en laat ze proberen om voor iedere letter van het alfabet iets te noteren, dat met een baby te maken heeft. Wie de meeste dingen weet te vinden, heeft gewonnen.

Babynamen ABC
Geef iedere gast pen en papier en laat ze proberen om voor iedere letter van het alfabet een babynaam te noteren. De namen moeten wel geaccepteerd worden door de groep, zodat men geen onzinnamen kan verzinnen. Wie de meeste namen weet te verzinnen, heeft gewonnen.

Vind de sokkenparen
Laat de gasten in een cirkel plaatsnemen. Leg in het midden een stapeltje losse sokken neer, gebruik ongeveer 10 à 15 paren. Maak het niet te makkelijk, gebruik bv. op elkaar lijkende patronen of verschillende maten. Iedere gast krijgt 10 seconden om zoveel mogelijk paren te vinden. Wie de meeste vindt, heeft gewonnen.

Raad de prijs
Koop van tevoren verschillende kleine babyvoorwerpen en bewaar de bonnen. Geef iedere gast een pen en papier en laat ze opschrijven, hoeveel zij denken, dat het voorwerp heeft gekost. Laat ze op het eind alle bedragen optellen. Wie het dichtst bij het werkelijke totaalbedrag zit, heeft gewonnen. De bonnen kunnen eventueel als bewijs dienen.

Luier ruiken
Neem voor dit spel circa 10 luiers en doe er druppels van verschillende geuren in, bijvoorbeeld vanille extract, chocolade, baby lotion. Schrijf op iedere luier een nummer. Geef iedere gast een pen en papier en laat de luiers rondgaan. De gasten proberen door te ruiken aan de luier de juiste geur te achterhalen. Laat ze het nummer met de betreffende geur samen opschrijven. De winnaar is degene met de beste neus, ofwel degene die de meeste geuren heeft gevonden.

Babynamen
Geef iedere gast een pen en papier. Laat ze de voor- en achternaam van de aanstaande vader en moeder opschrijven. Het is nu de bedoeling om zoveel mogelijk namen te maken met de letters van deze namen. Wie weet, komt er wel een naam uit, die het aanstaande ouderpaar echt kan gebruiken. Winnaar is degene, die de meeste namen heeft gevonden.

Naamkaartjes
Bij binnenkomst krijgt iedere gast een naamkaartje, dat ze op moeten spelden. Hierop staan dingen, die de aanstaande moeder zal gebruiken tijdens haar moederschap, zoals flesje, luier, wiegje. De gasten mogen elkaar alleen aanspreken met deze woorden en dus niet met de eigen naam. Wie de fout in gaat, moet een kwartje in een spaarpot stoppen. Op het eind van het feest, krijgt de aanstaande moeder de inhoud van de spaarpot.

Pudding voeren
Koop of maak voor elke gast een portie pudding. Verdeel de groep in tweetallen en blinddoek beide spelers. Plaats ze tegenover elkaar en laat ze elkaar voeren. Wie het eerste de pudding op heeft, heeft gewonnen. Let wel op, dat de pudding ook echt op is en dat niet de helft ervan op de grond ligt! Geef de gasten eventueel schorten of vuilniszakken om de kleren te beschermen.

Babygedachten
Ga in tijdschriften of dergelijke op zoek naar 4 à 6 foto's van babies. Knip ze uit en plak ze met een cijfer ernaast op een stuk karton. Laat de gasten in kleine groepjes bedenken wat de gedachten van de baby op de foto zijn.

Reclamespel
Ga in tijdschriften en dergelijke op zoek naar 10 à 15 advertenties van baby-artikelen. Knip ze uit en plak ze met een cijfer ernaast op een stuk karton, maar plak het merk af. Geef de gasten een pen en papier om de cijfers met het bijbehorende merk te noteren. Wie de meeste merken weet te benoemen, heeft gewonnen.

Geheugenspel
Leg circa 15 babyvoorwerpen op een dienblad en laat de aanstaande moeder ermee langs de gasten lopen. Geef de gasten een pen en papier en vraag ze om zoveel mogelijk dingen op te schrijven, die op het blad lagen. Wie de meeste dingen weet, heeft gewonnen.

Geheugenspel anders
Leg circa 15 babyvoorwerpen op een dienblad en laat de aanstaande moeder ermee langs de gasten lopen. Vervolgens verlaat ze met een smoes de kamer. Geef de gasten een pen en papier en vraag ze om zoveel mogelijk dingen op te schrijven, die ze zich herinneren met betrekking tot het uiterlijk van de zwangere. Rok of broek? Kleur van trui? Alles wat ze zich kunnen herinneren mogen ze opschrijven. De gasten verwachten dit absoluut niet, iedereen verwacht namelijk, dat ze de voorwerpen moeten noteren. Wie zich het meeste weet te herinneren, heeft gewonnen.

TV-series
Er waren en zijn heel wat series met een familie als onderwerp, bv. Family Ties, The Nanny, Oppassen, etc. Maak een lijstje van de shows en geef een lijstje met de namen van de kinderen uit die series erbij. Verdeel de gasten in kleine groepjes en laat ze samen proberen, zoveel mogelijk kinderen aan de goede show te koppelen. Wie de meeste goede combinaties weet te maken, heeft gewonnen.

Verrassingsprijs
Eigenlijk is dit spel bedoeld om de aanstaande moeder een speciaal cadeau te geven. Laat de rest echter in de waan, dat wie dan ook dit spel kan winnen. Pak vantevoren het cadeau in met 6 verschillende lagen inpakpapier, plak op iedere laag een briefje met een opdracht aan wie het pakketje vervolgens moet wor-den gegeven. Maak de opdrachten zo, dat het altijd de aanstaande moeder is, die de laatste laag ervan af haalt. Enkele ideeën: geef het cadeau aan de oudste van de groep, geef het nu door aan de eerste die 'boe' roept, etc. Schrijf een getal onder de 10 (of meer, afhankelijk van het aantal gasten) op een papiertje en laat de gasten het getal raden om te bepalen wie mag beginnen. De winnaar van het raadspelletje haalt de eerste laag ervan af en komt de eerste opdracht tegen. Het cadeau wordt telkens weer doorgegeven aan de hand van de opdrachten tot het volledig is uitgepakt (door de aanstaande moeder).

Raad het aantal spelden
Neem een grote doorzichtige pot en vul deze met kleine veiligheidsspelden. Laat iedereen raden hoeveel spelden er in de pot zitten. Wie het dichtst bij het goede aantal zit, heeft gewonnen.

Raad het aantal snoepjes
Vul een babyfles met manna (gekleurde rijstsnoepjes). Laat iedereen raden hoeveel snoepjes er in de fles zitten. Wie het dichtst bij het goede aantal zit, heeft gewonnen.

Favoriete kenmerken
Hoe goed ken je de wensen van de moeder? Geef iedereen pen en papier en laat ze de volgende woorden onder elkaar opschrijven: ogen, oren, neus, haren, benen, glimlach, intelligentie, humor. Verzin er eventueel zelf nog een paar. Laat ze vervolgens achter ieder woord noteren van wie de aanstaande moeder ZOU WILLEN, dat het kind dat specifieke kenmerk krijgt, van vader of van moeder. Laat de moeder zelf aan het eind van het spel de antwoorden geven. Wie de meeste goed heeft geraden, heeft gewonnen.

Babytje prik
Dit is de babyshower-variant op het spelletje 'ezeltje prik'. Teken of knip en plak vantevoren een zwangere vrouw op zachtboard. Maak daarnaast een baby en prik door het bovenste gedeelte een punaise. Blinddoek een speler en draai hem een aantal keer in het rond. Geef de baby al prikklaar in de hand. Wie kan de baby op de goede plek prikken?

Luiertje prik
Dit is nog een babyshower-variant op het spelletje 'ezeltje prik'. Teken of knip en plak vantevoren een baby op zachtboard. Maak daarnaast een luier en prik door het bovenste gedeelte een punaise. Blinddoek een speler en draai hem een aantal keer in het rond. Geef de baby al prikklaar in de hand. Wie kan de luier op de goede plek prikken?

Speentje prik
En nog een babyshower-variant op het spelletje 'ezeltje prik'. Teken of knip en plak vantevoren een babygezicht op zachtboard. Maak daarnaast een speen en prik door het bovenste gedeelte een punaise. Blinddoek een speler en draai hem een aantal keer in het rond. Geef de speen al prikklaar in de hand. Wie kan de speen op de goede plek prikken?

Flesje drinken
Geef iedere gast een flesje gevuld met melk of water (ca. 50 cc). Wie kan het flesje het snelste leeg drinken?

Babyrijmpjes afmaken
Hoe goed kent men de babyrijmpjes nog? Geef iedereen pen en papier en lees vervolgens een zin uit een rijmpje voor, maar laat het laatste woord weg. De gasten moeten nu de zin afmaken door het goede woord opschrijven. Wie de meeste goed heeft, heeft gewonnen.

Babyrijmpjes raden
Hoe goed kent men de babyrijmpjes nog? Geef iedereen pen en papier en vertel in het kort de clou van het rijmpje. De gasten moeten nu opschrijven over welk rijmpje dit gaat. Wie de meeste goed heeft, heeft gewonnen.

Geef de luier door
Vul een luier op de juiste plek met warme chocolade. Laat de gasten in een kring zitten en de luier doorgeven onder begeleiding van muziek. Degene, die de luier vast heeft op het moment, dat de muziek stopt, is af en moet uit de kring. Wie als laatste over blijft, heeft gewonnen.

Babydieren
Maak van tevoren een lijst van 15 à 20 babydieren, zoals lam of big. Geef de gasten pen en papier en laat ze achter het babydier noteren hoe een volwassen dier van iedere diersoort wordt genoemd. Dus lam-schaap en big-varken. Maak het niet te makkelijk en ga op zoek naar moeilijkere babydieren. Of noem de volwassen dieren en laat de gasten de babydieren erbij bedenken.

Dierenfamilies
Mensen horen bij een familie, maar hoe heet de groep waar een dier in leeft? Maak van tevoren een lijst van 15 à 20 diersoorten, zoals wolf of schaap. Geef de gasten pen en papier en laat ze achter de diersoort noteren hoe de dierenfamilie wordt genoemd. Dus wolf-roedel en schaap-kudde. Maak het niet te makkelijk en ga op zoek naar moeilijkere diersoorten.

Dierenzwangerschappen
Mensen zijn 9 maanden zwanger, maar hoe lang duurt een zwangerschap bij dieren? Maak vantevoren twee lijstjes, één met 15 à 20 diersoorten en één met de duur van de zwangerschappen. De gasten moeten proberen de zwangerschapsduur te koppelen aan het juiste dier.

Wat ben ik?
Iedere gast krijgt bij binnenkomst de naam van een babyvoorwerp op de rug gespeld. Dit betekent, dat hij/zij de enige is, die dit niet kan lezen. Tijdens de shower moet elke gast door middel van het stellen van vragen proberen te achterhalen welk voorwerp er op zijn rug staat. Men mag echter alleen met ja of nee antwoorden.

Luier verschonen
Verdeel de gasten in tweetallen. Geef elk tweetal een pop en een luier. Met z'n tweeën moeten de gasten de pop de luier omdoen. Alleen mag elke gast maar een hand gebruiken! Om het moeilijker te maken, kunt u kiezen voor stoffen luiers met veiligheidsspelden.

Speld in de rijstberg
Vul voor dit spel een kom met ongekookte rijst. Doe hier circa 25 kleine goudkleurige veiligheidsspeldjes in en mix het goed door elkaar. Laat elke gast proberen om geblinddoekt in een bepaalde tijd zoveel mogelijk speldjes te vinden. Wie de meeste speldjes heeft gevonden, is de winnaar. Dit is moeilijker dan het lijkt!

Puzzelrace
Koop van tevoren houten babypuzzeltjes (met de pinnetjes). Zorg ervoor, dat alle puzzels evenveel stukjes hebben. Leg de puzzelstukjes van alle puzzels gemengd op een hoop. Als u het startteken geeft, moet iedere gast proberen zijn puzzelstukjes te vinden en de puzzel zo snel mogelijk te maken. Wie is de snelste? Geef de puzzels daarna aan de aanstaande moeder als cadeau.

Babypictionary
Schrijf allerlei dingen, die met babies te maken hebben, op aparte kaartjes. Verdeel de gasten in twee groepen. Loot welke groep mag beginnen. De eerste speler moet nu een kaartje trekken en moet proberen in één minuut tijd, de andere door middel van tekeningen duidelijk te maken om welk woord het gaat. Als de groep het woord raadt, is de volgende van die groep aan de beurt. Als de groep het antwoord echter niet weet, gaat de beurt naar de tegenpartij. Bovendien mogen zij één gok wagen om te kijken of zij wel het goede woord weten. Elk goed geraden woord is één punt. De groep met de meeste punten op het eind, heeft gewonnen. Gebruik voor dit spel een bord met krijtjes of een flap-over met stiften, zodat iedereen goed mee kan kijken.

Babyhints
Schrijf allerlei dingen, die met babies te maken hebben, op aparte kaartjes. Verdeel de gasten in twee groepen. Loot welke groep mag beginnen. De eerste speler moet nu een kaartje trekken en moet proberen in één minuut tijd, het woord zo uit te beelden, dat de groep het woord raadt. Lukt dit, dan is de volgende van die groep aan de beurt. Als de groep het antwoord echter niet weet, gaat de beurt naar de tegenpartij. Bovendien mogen zij één gok wagen om te kijken of zij het goede antwoord wel weten. Elk goed geraden woord is één punt. De groep met de meeste punten op het eind, heeft gewonnen.

Wat zit in de tas?
Iedereen weet, dat een damestas een schat aan speeltjes voor babies kan bevatten. Maak vantevoren een lijst met speeldingen, die de dames in hun tassen moeten zoeken. Geef ieder voorwerp punten (hoe vreemder het voorwerp, hoe hoger de punten). Degene met de meeste punten aan het eind wint. Enkele voorbeelden: iets dat rammelt (geen sleutels of kleingeld), iets roze, iets dat piept, iets om mee te tekenen, etc.

Twister voor zwangeren
Gebruik voor dit spel het normale twisterspel en zorg voor 2 à 3 keer 5 kilo aan gewicht, een kussen en iets om dit mee om de buik van de spelers te binden. Bind elke speler de 5 kilo en het kussen om en laat ze het spel spelen. Wie valt, is af. Een volgende speler komt hiervoor in het spel. Speel tot iedereen aan de beurt is geweest. De winnaar is degene, die als laatste overeind weet te blijven. Overigens hoeft de aanstaande moeder zelf natuurlijk geen band om, zij heeft immers haar eigen extra gewicht al bij zich. Vergeet dit niet te filmen!

Venus en Mars
Leuk voor een gemengde babyshower!
Verdeel de groep in een mannen- en een vrouwenteam. Stuur ze naar verschillende kamers en laat ze seksegebonden vragen verzinnen, dus vragen over echte mannen- of vrouwenzaken. De mannen kunnen bijvoorbeeld vragen: 'Wat doet een carburateur?' en de vrouwen: 'Waarvoor dienen de maandverband-vleugeltjes?'. Iedere vraag moet op een apart kaartje worden geschreven. Laat de teams terugkeren naar de woonkamer en laat ze om de beurt een kaartje met een vraag van de tegenpartij pakken en proberen de vraag te beantwoorden. Het team, dat de meeste vragen kan beantwoorden is de betere sekse.

Ter herinnering

Cassette met liedjes
Neem elke gast even apart in een andere kamer en laat ze hun favoriete babyliedje zingen of een babyrijmpje opzeggen. Neem dit op met een cassetterecorder en geef het bandje naderhand aan de aanstaande moeder.

Boek met rijmpjes
Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop een favoriet babyrijmpje te schrijven. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie het rijmpje komt. Voorkom dat iedereen hetzelfde rijmpje gebruikt door de meest bekende te verbieden. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een persoonlijk rijmpjesboek.

Tips en adviezen
Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop tips en adviezen te schrijven, waarvan ze denken, dat het aanstaande ouderpaar ze goed kan gebruiken. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie de adviezen komen. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een persoonlijk adviezenboek. Vooral fijn voor ouders, die voor de eerste keer een kind verwachten!

Verjaardagskaartjes
Maak of koop van tevoren (verjaardags)kaarten met de cijfers 1 t/m ... (ligt aan het aantal gasten). Geef iedere gast een kaart en laat ze iets opschrijven ter felicitatie van de betreffende verjaardag. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie de felicitatie afkomstig is. Geef ze vervolgens aan de aanstaande moeder, zodat zij het kind ieder jaar met zijn verjaardag het corresponderende kaartje kan geven. Dit kan een mooi aandenken zijn, zeker als er oudere mensen op de shower waren, die bij het openen van de kaart al zijn overleden.

T-shirtjes verven
Koop van tevoren babyshirtjes in diverse maten en voldoende textielverf. Geef iedere gast een t-shirt met een stuk karton erin (is tegen het doordrukken) en laat ze er met de verf iets moois van maken. Laat ze vervolgens drogen en geef ze aan de aanstaande moeder. Door de verschillende maten kan het kindje en de ouders lang genieten en gebruik maken van deze activiteit.

Tijdcapsule
Vraag de gasten om iets mee te nemen, dat de tijdsgeest van het geboortejaar van de baby goed weergeeft. Iedere gast vertelt kort waarom hij juist dit voorwerp heeft gekozen. Vervolgens worden alle voorwerpen in een doos gelegd en wordt de doos afgesloten. Plak of schrijf 'Niet openen voor ...(vul maand en jaartal in van de 21e verjaardag van het nu nog ongeboren kindje)' erop.

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Vind hier tips en ideeën voor een uitje!

Binnenkort een uitje met collega's, familie of vrienden?
Laat je hier inspireren!

1001activiteiten nl banner

BedrijfsuitjeFamiliedagVriendenuitje Kinderfeestje