starBeste website van het jaar 2018homehome-fillinfophoneadd-homescreen1001-borderwhatsapp-sharewhatsappmessengerfacebooktwitteryoutubegoogle-plusemailemail1searchfiltercalendarlocationmenupersonsarrowarrow-roundarrow-pointplaypricesortphone2timeflagcheck-opencross-opencrossfavouritefavourite-activefirst-placeflamewarningshippingbox

Organisatietips Themafeesten

banner themafeest


In plaats van een traditioneel feest, kunt u ook kiezen voor een themafeest.
Hieronder vindt u allerlei suggesties, waarvan er verschillende al als voorbeeld zijn uitgewerkt. Organiseer uw feest aan de hand van een uitgewerkt voorbeeld of gebruik de voorbeelden als ideeënbron voor uw eigen thema.

Themafeest Overzicht

Aanpassen aan thema

U kunt naturlijk volstaan met het aanpassen van de versieringen, maar u komt pas echt in de sfeer van het thema, als u alles tot in de kleinste details toespitst op het gekozen thema. Denk hierbij aan: de uitnodiging, uw kleding, kleding van de bediening, de locatie, hapjes en drankjes, muziek, entertainment, activiteiten en bedankjes. Vraag ook uw gasten in stijl te komen. 

Mogelijke thema's:

Thema partyboten

Tijdsperiode:

Oertijd, Griekse Tijd, Middeleeuwen, Gouden Eeuw, Toekomst

Vorige eeuw:
20e eeuw, jaren '20, jaren '40, jaren '50, jaren '60, jaren '70, jaren '80

Landen:
Italië, Frankrijk, Griekenland, Mexico, China, Brazilië, Hawaii

Muziekstijlen:
Salsa, Rock'n'Roll, Disco, Jazz

Jazzbands

Films:
Lord of the Rings, The Matrix, Scream

Fantastisch:
Duizend-en-een-nacht, sprookjes, stripfiguren, griezelen

Aarde:
De 4 elementen (aarde-water-lucht-vuur), het heelal

Seizoenen:
Lente, zomer, herfst, winter

Kleuren:
Regenboog, jubileumkleur, zwart/ wit, clubkleur, geel, wit, groen, blauw, etc.

Specials:
Maffia, Country & Western, Galabal, Hollywood, Maskerade, Safari

Clubkleur (voetbal)

"Panna Arena"

Dit is het leukste als het feestvarken van niets weet!

Uitnodiging:

Koop kleine decoratieshirts in (één van) de clubkleuren. Laat ze op de rug bedrukken met de naam van het feestvarken en het feestgetal als rugnummer. Laat de uitnodiging op de voorkant drukken.

Een goedkopere optie is het zelf beschrijven van de shirts.

Dresscode:
Vraag uw gasten om gekleed in (één van) de clubkleuren naar het feest te komen. Laat drie gasten zich verkleden als een scheidsrechter en twee grensrechters.

Decoratie:
Versier de zaal met typische voetbalattributen als bal-len in netten, voetbalschoenen, etc. Vul dit aan met slingers en ballonnen in de clubkleuren.

Aankleding

Entree:
De gasten verzamelen zich voor de deur en komen, geleid door de scheidsrechter en de grensrechters, in 2 rijen als twee aantredende voetbalclubs 'het veld op gerend'.

Muziek:
Breng geregeld het clublied ten gehore, dat door iedereen luidkeels wordt meegezongen. Draai voor de lol ook (een stukje van) andere clubliederen.

Zangers

Activiteiten:
Schiethoeken - Richt allerlei hoeken in met schietoefeningen.

Bedankjes:
Een fluitje met een fotootje van het feestvarken erop.

Country & Western

Rodeostier huren

Uitnodiging:

Schrijf de uitnodiging op de rand van goedkope cowboyhoeden. Mocht dit niet lukken, stop dan een kaartje in de binnenkant van de hoed. Verzend de hoeden in dozen of overhandig ze persoonlijk om verzendkosten te besparen.

Een goedkopere optie is het maken van een kaart in de vorm van een cowboyhoed.

Dresscode:
Vraag uw gasten om als cowboys en cowgirls naar het feest te komen.

Decoratie:
Kleed de zaal aan als een saloon, gebruik westerns als inspiratiebron.

Ballondecoraties

Entree:
Maak houten of kartonnen klapdeuren in de deuropening.

Muziek:
Country & Westernmuziek.

Activiteiten:
Linedance-les: Huur iemand in die deze les kan geven of stel zelf een (komische) dans samen.

Karaoke: Met countrynummers.

Eten:
Barbecue, bruine bonensoep.

BBQ Catering

Bedankjes:
Een door u zelf samengestelde cd met countrysongs.
Een waterpistool met de tekst 'Bedankt' erop.

Grieks feest

Uitnodiging:
Ga op zoek naar klimopkransen, die op het hoofd gedragen kunnen worden. Maak vierkante kaarten, waar de kransen op moeten passen. Druk de uitnodiging cirkelvormig in het midden van de kaarten. Naai vervolgens de kransen met een dun draadje en grote steken netjes vast op de kaarten, zodanig dat ze ook weer makkelijk losgemaakt kunnen worden.

Dresscode:
Vraag uw gasten om gekleed in een Griekse toga naar het feest te komen, met de klimopkrans op hun hoofd.

Decoratie:
Plaats Griekse zuilen en lage tafels met grote kussens erom heen om eventueel liggend te kunnen eten. Zet her en der gevulde fruitschalen en griekse vazen neer. Versier de muren met klimop. Vul eventueel nog aan met witte en blauwe slingers en ballonnen (Griekenland's nationale kleuren).

Meubilair huren

Entree:
Bied iedere gast een glaasje ouzo aan, laat vervolgens het lege glas over de schouders gooien. Dit brengt geluk! Gebruik hiervoor goedkope glazen, eventueel gekocht op een rommelmarkt. Doe dit in een apart hoekje en veeg geregeld de scherven bij elkaar!

Muziek:
Griekse muziek.

Live-achtergrondmuziek

Activiteiten:
Zirtaki-les: Huur iemand in die deze les kan geven of stel zelf een (komische) dans samen.

Druiven happen: Een variant op het bekende koekhappen. Gebruik trosjes druiven in plaats van peperkoek. Zorg wel dat er aan elke tros evenveel druiven zitten.

Eten:
Griekse salade, druiven, gyros, souvlaki, dolmadakia's (gevulde wijnbladeren), tzatziki.

Catering vinden!

Bedankjes:
Zelfgemaakte of gekochte baklava, aangeboden op een wit-blauw papieren bordje en ingepakt met cellofaanpapier.
Kleine flesjes samos of ouzo, eventueel met een eigen etiket erop.

Griezelfeest

Uitnodiging:
Maak een opname (cassette of cd) waarop u uw gasten met een grafstem uitnodigt. Breng in de achtergrond allerlei enge geluiden ten gehore.

Dresscode:
Vraag uw gasten om in stijl verkleed te komen.

Decoratie:
Zoek een ruimte die vrij donker is of gemaakt kan worden. Bedek de muur eventueel met grote zwarte lappen stof. Hang her en der griezelige figuren aan de muur en het plafond, zoals skeletten, heksen en spoken.

Aankleding

Entree:
Maak een volledige donkere tunnel als enige toegang naar de zaal. Hang hierin allerlei griezelattributen op aan touwtjes, zodat de gasten er wel tegenaan moeten lopen. Laat uw gasten één voor één naar binnen gaan.

Muziek:
Wissel de gewone feestmuziek regelmatig af met liedjes over griezelige onderwerpen, waarbij 'Thriller' van Michael Jackson uiteraard niet mag ontbreken.

DJ Huren


Activiteiten:

Liedjesspel: Laat de gasten het aantal griezelige liedjes tellen (in welke taal dan ook). Maak, om het moeilijker te maken, ook gebruik van Italiaanse, Duitse, en Franse liedjes. Degene, die het dichtst in de buurt van het goede aantal zit, is de winnaar.

Verboden woorden: Elke gast krijgt aan het begin van de avond een speldje opgeprikt. Afspraak is, dat bepaalde woorden niet mogen worden gezegd. Kies woorden die te maken hebben met het thema. Hoort iemand een andere gast zo'n verboden woord gebruiken, dan mag hij het speldje van die gast pakken. Winnaar is degene die de meeste speldjes weet te bemachtigen.

Griezeldozen: Ga op zoek naar stevige dozen waar een gat in kan worden geknipt zo groot als een hand. Knip in elke doos zo'n gat en vul daarna de dozen met verschillende griezelige dingen. Zet de dozen op een rij met een zwarte doek erover, waardoor alleen de kant met het gat te zien is. Strooi er nog wat stof (poedersuiker) over, enkele nep-spinnenwebben en plastic spinnen om het plaatje compleet te maken. Zet bij elke doos een kaartje wat er zogenaamd in zit.

Wat zit er allemaal in? Oogballen (gepelde druiven of olijven uit een potje), ingewanden (koude natte spaghetti), lever (een halve perzik uit blik), vingers (knakworstjes), huid (een ingevet stuk van een plastic zak, tanden (gedroogde maïskorrels), haar (een pruik of haren van een maïskolf), hersenen (laat gelatine opstijven in een kom, kiep de massa om op een bord en bewerk de gladde ronde bovenkant voor een echte hersenstructuur), botten (schoongemaakte en uitgekookte botten), hand (vul een latex handschoen met water, drapeer hem over een omgekeerde kom om hem vorm te geven en zet dit in de vriezer, stop de hand vlak voor het feest in een bak zand, zodat uw gasten in de grond moeten zoeken naar de 'begraven hand').

Is dit nog niet eng genoeg? Plaats de laatste doos dan zo, dat iemand zich er achter kan verstoppen en zijn of haar echte hand in de doos kan steken. Laat deze hand de tastende hand van de gast grijpen en schudden. Hilariteit verzekerd!

De gemene heks: Laat de groep in een kring op de grond zitten in een (schemer)donkere kamer en vertel een verhaal over een gemene oude heks, die in stukken uit elkaar valt. Laat ondertussen, als u over een lichaamsdeel vertelt, een zak rondgaan en laat de gasten er ondertussen in voelen. Gebruik bv gepelde druiven voor de ogen, een plak perzik uit blik voor de tong, gedroogde mais voor de tanden, gekookte spaghetti voor de hersenen, een grote gepelde tomaat voor het hart, lintmacaroni voor de ingewanden, gelei voor de lever, etc. Laat ze eventueel raden welke etenswaar u voor elk lichaamsdeel heeft gebruikt. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

Eten:
Allerlei griezelgerechten, zoals hersenen in de pan (spaghetti), bloedpudding (wijngelei), etc. Zet voor het effect kaartjes met de titel bij ieder gerecht.

Catering zoeken!

Bedankjes:
Een zelfgemaakt spookje met de tekst 'Bedankt' erop.

Hawaii

Uitnodiging:

Maak van bruin en groen karton een uitnodiging in de vorm van een palmboom. Gebruik kleine bruine pompoms (te koop in hobbywinkels) als kokosnoten. Schrijf de tekst op de bladeren en/of de stam.

Dresscode:
Vraag uw gasten om in stijl verkleed te komen.

Decoratie:
Versier de zaal met zoveel mogelijk gekleurde lampjes. Kleed de zaal verder aan met palmbomen, tropische vogels, toortsen, bloemenkettingen, rieten rokjes.

Palmbomen huren

Muziek:
Caribische muziek, reggae.

Live-achtergrondmuziek

Activiteiten:
Limbowedstrijd: Gebruik een lange stok, die aan weerskanten omhoog wordt gehouden. De gasten proberen er om de beurt onder door te gaan. Wie valt, is af! Bij elke nieuwe ronde zakt de stok iets lager. Degene, die het laagst onder de stok door komt, is de limbokampioen. Zorg voor de juiste achtergrondmuziek!

Verboden woorden: Elke gast krijgt aan het begin van de avond een speldje opgeprikt. Afspraak is, dat bepaalde woorden niet mogen worden gezegd. Kies woorden die te maken hebben met het thema. Hoort iemand een andere gast zo'n verboden woord gebruiken, dan mag hij het speldje van die gast pakken. Winnaar is degene die de meeste speldjes weet te bemachtigen.

Eten:
Cocktails, barbecue, fruit.

Cocktailbar huren

Bedankjes:
Zelfgemaakte bloemenkettingen van echte of zijden bloemen.
Een blikje tropische drankmix, bijvoorbeeld jus d'orange met pisang ambon.

Hollywood, leuk rond de Oscar-uitreikingen!

Podium huren

Uitnodiging:

Maak een chique uitnodiging, waarin u uw gasten uit-nodigt voor úw jaarlijkse prijsuitreiking. Gebruik (een verbastering van) uw eigen naam voor uw prijs.

Dresscode:
Vraag uw gasten om in gala te komen.

Decoratie:
Versier de zaal met filmposters en een 'Welcome to Hollywood'-bord aan de muur. Vul aan met zilveren en gouden slingers en ballonnen.

Entree:
Leg een rode loper buiten voor de deur, vraag vrijwilligers om als persfotografen met constant flitsende camera's langs de kant te gaan staan. Laat eventueel één fotograaf een directklaar fototoestel (polaroid of digitaal) gebruiken en geef deze foto's naderhand als bedankje mee.

Muziek:
Gewone feestmuziek afgewisseld met filmmuziek.

Muziek duo

Activiteiten:
Prijsuitreiking: Reik prijzen uit voor beste hoofdrolspeler, beste drama, beste comedie, etc. Bepaal zelf of u alleen de prijswinnaar uit een categorie benoemt of dat u meerdere genomineerden vermeldt, waarvan uiteindelijk één de winnaar is. Gebruik dingen, die u gasten echt zijn overkomen en verwerk ze als een filmtitel. Bijvoorbeeld genomineerd voor beste hoofdrolspeler in het drama "Trip to the Mall" is...... Geef goudkleurige beeldjes, in welke vorm dan ook, als prijs.

Filmquiz: Een quiz met vragen over allerlei films.

Hints: Met filmtitels uit allerlei genres als opdracht.

Liedjesspel: Van welke films hebben uw gasten de gedraaide muziek herkend. Winnaar is uiteraard degene, die de meeste filmmuziek herkend heeft.

Wie ben ik?: Speld elke gast bij binnenkomst een stuk papier met de naam van een acteur/actrice op de rug. Men moet nu proberen om door het stellen van vragen er achter te komen wie ze zijn. Er mag alleen met 'ja' of 'nee' worden geantwoord.

Bedankjes:
Een beker met popcorn, ingepakt met cellofaanpapier. Eventueel bedrukt met 'Bedankt'.
Een ingelijste foto van uw gast, gemaakt bij binnenkomst.

Popcornmachine

Uitnodiging:
Maak een uitnodiging van echte 45 toerensingletjes, met uw tekst op een zelfgemaakt etiket. Kijk de opmaak af van originele labels en schrijf uw uitnodiging in dezelfde trent.

Voor een goedkopere optie kunt u ook kaarten maken van rond zwart karton.

Dresscode:
Vraag uw gasten om in rock'n'roll-stijl te verschijnen.

Decoratie:
Kleed de zaal aan als een drive-inn, gebruik de serie 'Happy Days' als inspiratiebron. Denk aan een jukebox, origineel of namaak, en posters van jaren 50-artiesten. Vul eventueel aan met slingers, ballonnen en serpentines.

Entree:
Maak van iedere gast een directklaar foto (polaroid of digitaal) en geef deze als bedankje mee naar huis.

Camerameisjes

Muziek:
Rock'n'Roll-muziek.

Activiteiten:
Rock'n'Roll-les: Huur iemand in die deze les kan geven of stel zelf een (komische) dans samen.

Ouderwetse spelletjes: Zaklopen, drie benenloop, flesje draaien, hoolahoop-wedstrijd.

Liedjesspel 1: Laat intro's van liedjes uit de jaren vijftig horen, wie weet de titel? Hou een puntentelling bij, de persoon met de meeste punten, is de winnaar.

Liedjesspel 2: Maak een lijst met titels van liedjes uit de jaren vijftig en ernaast een lijst met de artiesten. Wie kan de meeste combinaties maken.

Eten:
Hamburgers, frites, milkshakes, ijs.

Eetkraam huren

Bedankjes:
Een door u zelf samengestelde cd met rock'n'roll-songs.
IJscoupes (plastic) gevuld met roze en witte kokosspekjes.
Een ingelijste foto van uw gast, gemaakt bij binnenkomst.

Jaren '70 (Disco)

Jaren '70 DJ

Uitnodiging:

Maak een copie van de voorkant van de 'Saturday Night fever'-video en plak uw gezicht (of dat van uw gast) op het gezicht van John Travolta.

Dresscode:
Vraag uw gasten om in jaren '70-stijl te komen.

Decoratie:
Verander de zaal in een discotheek, gebruik de film 'Saturday Night Fever' als inspiratiebron. Vergeet vooral de discobal niet!

Entree:
Maak van elke gast een directklaar foto (polaroid of digitaal), lijst deze in en geef deze aan het eind als bedankje mee naar huis.

Muziek:
Disco-muziek.

Licht & Geluid

Activiteiten:
Disco-les: Huur iemand in die deze les kan geven of stel zelf een (komische) dans samen.

Liedjesspel 1: Laat intro's van liedjes uit de jaren zeventig horen, wie weet de titel? Hou een puntentelling bij, de persoon met de meeste punten, is de winnaar.

Liedjesspel 2: Maak een lijst met titels van liedjes uit de jaren zeventig en ernaast een lijst met de artiesten. Wie kan de meeste combinaties maken.

Bedankjes:
Een door u zelf samengestelde cd met discomuziek.
Een ingelijste foto van uw gast, gemaakt bij binnenkomst.

Lente

Houten statafels huren

Uitnodiging:

Maak een kaart in de vorm van een bloem, plak op het hart van de bloem een (houten) bij of vlinder. Schrijf de tekst op de bloemblaadjes.

Dresscode:
Vraag uw gasten om voor de kostuums hun creativeit te gebruiken met 'lente' als inpiratiebron.

Decoratie:
Hang grote bloemen en lieveheersbeestjes aan de muur en laat vlinders en/of bijen door de lucht vliegen. Vul de versiering aan met kleurige ballontrossen en groene slingers.

Muziek:
Gewone feestmuziek met regelmatig een liedje over de lente.

Muziek trio

Activiteiten:
Bloemenbingo: Maak voor iedere gast een bingokaart van 4x4=16 hokjes, met in ieder hokje een afbeelding van een bloem. Zorg dat elke kaart anders is! Bij de drankentafel staat een pot met kaartjes met daarop de namen van alle bloemen. Elke keer als iemand iets te drinken gaat halen, moet hij een kaart uit de pot trekken en hardop voorlezen. Wie een volle rij heeft (horizontaal, verticaal of diagonaal), roept 'bingo' en krijgt een prijsje. Grote winnaar is degene, die de kaart het eerste vol heeft. Speel het spel daarna eventueel nog een keer.

U kunt het uw gasten makkelijker maken door de reeds omgeroepen bloemen aan te geven op een centraal neergezet bord, zodat men tussendoor kan controleren of ze geen getal gemist hebben.

Dit spel is vooral geschikt voor feesten met zelfbediening

Liedjesspel: Laat de gasten het aantal liedjes tellen, die over de lente gaan (in welke taal dan ook). Maak, om het moeilijker te maken, ook gebruik van Duitse, Franse en Italiaanse liedjes. Degene, die het dichtst in de buurt van het goede aantal zit, is de winnaar.

Kostuumwedstrijd: Wie draagt de mooiste creatie? Meeste stemmen gelden! Zet een pot klaar met een stapel briefjes en wat pennen ernaast, zodat elke gast een stem kan uitbrengen op zijn favoriete kostuum.

Bedankjes:
Een bloem(bol) in een pot met 'Bedankt' erop.
Een zakje bloemzaad geplakt op een bedanktkaart.

Maffia

Uitnodiging:
Ga op zoek naar lucifermapjes (die je open kunt klappen) en schrijf aan de binnenkant de datum, tijd en plaats van het feest. Liefst schuin en niet al te netjes, alsof men gauw heimelijk een notitie heeft gemaakt. Plak de lucifermapjes schuin op een kaart met erboven 'Uitnodiging' en eronder de dresscode.

Dresscode:
Vraag uw gasten als gangsters en gansterliefjes te komen.

Decoratie:
Kleed de zaal chique aan met 'kristallen' muurlampjes en een kroonluchter aan het plafond. Plaats verschillende speeltafels her en der in de ruimte. Gebruik de film 'The Godfather' als inspiratiebron.

Entree:
Laat twee 'bodyguards' posten bij de deur, die alle mannelijke gasten fouilleren. Huur deze 'bodyguards' in of vraag twee gasten om de rol op zich te nemen.
Zet eventueel een kom met nepwapens op een tafel als reeds in beslag genomen materiaal.

Muziek:
Jazz- of big band-muziek.

Activiteiten:
Casinospelen: Roulette, poker, blackjack, etc. Iedere gast krijgt een stapeltje speelgeld, gebruik bv. monopolygeld of zelfgemaakte dollars met het hoofd van het feestvarken erop. Winnaar is uiteraard degene met het meeste speelgeld op het eind.

Eten:
Rijkelijk gevuld buffet.

Bedankjes:
Mini kaartenspel.
Vijf dobbelstenen in een doosje.
Beker met chocolademunten.

Maskerade

Uitnodiging:
Druk de uitnodiging op de achterkant van een leeg masker.

Dresscode:
Vraag uw gasten om het masker van de uitnodiging te versieren en naar het feest te dragen in combinatie met een aangepast kostuum. Doe een beroep op hun creativiteit!

Decoratie:
Uitbundige versieringen met veel (glanzende) slingers, ballonnen en serpentines.

Entree:
Maak van elke gast een directklaar foto (polaroid of digitaal), lijst deze in en geef deze aan het eind als bedankje mee naar huis.Muziek:
Echte feestmuziek, bijvoorbeeld van Frans Bauer, Rowwen Heze, etc.

Feestzangers

Activiteiten:
Maskerwedstrijd: Wie heeft het mooiste masker? Meeste stemmen gelden! Zet een pot klaar met een stapel briefjes en wat pennen ernaast, zodat elke gast op zijn favoriete masker kan stemmen.

Bedankjes:
Een ingelijste foto van uw gast, gemaakt bij binnenkomst.

Twintigste eeuw

Uitnodiging:
Maak een kaart met allerlei jaartallen uit de vorige eeuw erop. Gebruik verschillende groottes en lettertypes.

Dresscode:
Vraag uw gasten zich te kleden volgens de mode van één van de decennia uit de 20e eeuw.

Decoratie:
Versier de muren met foto's van personen en gebeurtenissen uit de vorige eeuw, afgewisseld met verschillende jaartallen. Vul aan met slingers en ballonnen.

Ballondecoraties

Entree:
Maak van elke gast een directklaar foto (polaroid of digitaal), lijst deze in en geef deze aan het eind als bedankje mee naar huis.

Muziek:
Alle muziekstijlen van de vorige eeuw door elkaar.

Activiteiten:
Decenniumquiz: Stel vragen over bekende gebeurtenissen en personen uit de 20e eeuw. In welk decennium was dit?

Hitsquiz: In welk decennium was dit liedje een hit?

Bedankjes:
Een ingelijste foto van uw gast, gemaakt bij binnenkomst.

Fotohokje huren

Winter

Kerst Themafeest organiseren

Uitnodiging:

Laat de uitnodiging op een ijsschraper drukken. Of schrijf de tekst er zelf met een watervaste stift op.

Decoratie:
Hang papieren sneeuwvlokken aan het plafond, plak sneeuwmannen op de muur of plaats (opblaasbare) sneeuwmannen in de ruimte. Maak eventueel één of meer decoratieve hoeken met nepsneeuw en specifieke winterspullen, zoals een slee, schaatsen, etc. Vul de versiering aan met witte ballonnen en slingers.

Entree:
Bied iedere gast bij binnenkomst een warme beker chocomel aan, met of zonder slagroom.

Muziek:
Gewone feestmuziek met regelmatig een liedje over de winter.

Activiteiten:
Liedjesspel: Laat de gasten het aantal liedjes tellen, die over de winter gaan (in welke taal dan ook). Maak, om het moeilijker te maken, ook gebruik van Duitse, Franse en Italiaanse liedjes. Degene, die het dichtst in de buurt van het goede aantal zit, is de winnaar.

Sneeuwbal overgooien: Plaats de gasten in een kring en laat ze met een sneeuwbal naar elkaar overgooien. Wie de bal laat vallen is af en handschoenen zijn verboden.
Leg van tevoren een dweil klaar, het kan een natte boel worden!

Eten:
Winterkost, zoals erwtensoep met rookworst, hutspot met gehaktballen, boerenkoolstampot met spekjes, etc.

Bedankjes:
Winterse accessoires, zoals handschoenen, een sjaal of een muts.

Zilveren bruiloft, dit is het leukste als het feestpaar van niets weet!

Trouwlocaties

Uitnodiging:
Kopieer een trouwfoto van het jubilerende paar in zwart/wit en plak deze op een witte kaart. Maak, indien mogelijk, met een zilveren pen details in de foto zilver en plak een zilveren lintje om het rechterbovenhoekje.

Dresscode:
Vraag uw gasten om gedeeltelijk of volledig in het zilver te komen.

Decoratie:
Versier de zaal met zilveren slingers, ballonnen en overige decoratie-artikelen. Hang een grote zilveren 25 aan de muur, eventueel met een kopie van dezelfde trouwfoto als op de uitnodiging.

Ballondecoraties

Activiteiten:
Wie deed het?-quiz: De gasten krijgen 2 bordjes. Op het ene bordje staat een foto van de jubilerende bruid en op het andere een foto van de bruidegom. Stel allerlei vragen over vroeger, begin de vraag altijd met 'Wie...?'. Laat zoveel mogelijk komische gebeurtenis-sen de revu passeren. De gasten raden met behulp van de bordjes, wie de 'dader' is.

Verboden woorden: Elke gast krijgt aan het begin van de avond een speldje opgeprikt. Afspraak is, dat bepaalde woorden niet mogen worden gezegd. Kies woorden die te maken hebben met het jubilerende paar. Hoort iemand een andere gast zo'n verboden woord gebruiken, dan mag hij het speldje van die gast pakken. Winnaar is degene die de meeste speldjes weet te bemachtigen.

Bedankjes:
Een zilverkleurige pen, eventueel bedrukt met 'Bedankt'.
Kleine zilverkleurig geverfde bloempotjes, met een theelichtje erin, verpakt in cellofaanpapier.

Gerelateerde artikelen

gerelateerde banner low budget

gerelateerde banner kinderfeest

Online bedrijfsuitjes

Wij hebben een ruim aanbod online bedrijfsuitjes.

Online Bedrijfsuitjes

Contact

1001concepten.nl

Sportlaan 12a
4131 NN Vianen

info@1001activiteiten.nl

Stuur ons een bericht:

Contactformulier

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01